Συμμετοχή του 1ου Λύκειου Παλλήνης στο πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο «Cultures Diversity, One Europe»

0

Το 1ο Λύκειο Παλλήνης,  συμμετέχει στο πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο «Cultures Diversity, One Europe» για τα έτη 2018-2020.
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν επίσης σχολεία από την Ισπανία, την Ιταλία, τη Σλοβακία και τη Λετονία.
Το πρόγραμμα αυτό έχει ως στόχο την εμβάθυνση στη γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό όλων των συμμετεχουσών χωρών μέσα από ποικίλες δράσεις.
Στις 14-18 Οκτωβρίου  πραγματοποιήθηκε  η 3η συνάντηση του προγράμματος στη χώρα μας και στο Λύκειο της Παλλήνης, κατά τη διάρκεια της οποίας φιλοξενήθηκαν 8 καθηγητές και 33 μαθητές.
Η συνάντηση είχε πολύ μεγάλη επιτυχία!
Η συνάντηση ξεκίνησε με την εκδήλωση υποδοχής στις 14 Οκτωβρίου στο «Οινοποιείο του Πέτρου» και με παρουσιάσεις της χώρας, της πόλης αλλά και του σχολείου. Οι μαθητές ερμήνευσαν τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς. Η παρουσία εκπροσώπων από τον Δήμο Παλλήνης αλλά και από τη Διεύθυνση Δευτ/μιας εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής ήταν πολύ τιμητική!!!
Στη συνέχεια, υλοποιήθηκαν διάφορες δράσεις στο σχολείο με την καθοδήγηση της παιδαγωγικής ομάδας, στις οποίες οι μαθητές του σχολείου εργάστηκαν από κοινού σε ομάδες με τους ξένους μαθητές, δημιουργώντας παρουσιάσεις, αφίσες, εικαστικές δημιουργίες, εκπαιδευτικά παιχνίδια, βίντεο, κοινοβουλευτικά και θεατρικά δρώμενα.
Παράλληλα έγιναν κάποιες ξεναγήσεις στην πόλη της Αθήνας αλλά και του Ναυπλίου.
Το πρόγραμμα συνεχίζεται με νέο κύκλο εργασιών και όλοι ανυπομονούν για την επόμενη συνάντηση που θα γίνει τον Φεβρουάριο στην Ισπανία!!!

Οι συντελεστές του προγράμματος

  • Η Παιδαγωγική ομάδα αποτελείται από τους: Λάμπρου Ευφροσύνη, Αβαγιάννη Βενετία, Βυσσινή Δέσποινα, Γκόγκα Δήμητρα, Γραμματάς Μιχάλης, Καλαματιανού Αγελική, Λεβεντοπούλου Άννα, Παναταζοπούλου Σταυρούλα, Παρασκευοπούλου Αικατερίνη
  • Υπεύθυνη της Χορωδίας είναι η Πετροπούλου Αλεξία
  • Υπεύθυνη για τους χορούς είναι η Πανογιάννη Ελένη
  • Διευθύντρια του σχολείου είναι η Σακαρέλλου Ευθυμία
Share.

Comments are closed.