Χαλάνδρι: Μειώσεις ανταποδοτικών τελών προτείνει ο Παναγιώτης Βάσιος

0

Τις προτάσεις του, για το καθορισμού ανταποδοτικών τελών του Δήμου για το έτος 2020, κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξη Χαλάνδρι Απόφαση Ευθύνης, Παναγιώτης Βάσιος.
Με δεδομένο ότι, όπως αναφέρει:
«βρισκόμαστε κοντά στην ολοκλήρωση μιας 10ετούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που κυρίως χαρακτηρίζεται από την συρρίκνωση του εισοδήματος των πολιτών, των επιχειρήσεων αλλά και την μείωση των δημοτικών πόρων
Σήμερα βιώνουμε την αγωνία αλλά και την προσδοκία  των πολιτών  να δούνε καλύτερες  μέρες μέσα από πολιτικές μείωσης των φόρων κυρίως αλλά και βελτίωσης της απασχόλησης και του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.
Εμείς πιστεύουμε ότι οφείλουμε σήμερα και εμείς να συμβάλουμε προς αυτή την κατεύθυνση εφαρμόζοντας πολιτικές μείωσης των τελών και φόρων της αρμοδιότητάς μας

Προτείνει τις εξής μειώσεις φόρων:

♦  Για το καθορισμό τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για το οικονομικό έτος 2020 προτείνουμε:

  1. Την μείωση 8% οριζόντια όλων των  τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για το οικονομικό έτος 2020 σε σχέση με το έτος 2019.
  2. Επίσης εισηγούμεθα για τα πρώτα 3 χρόνια 50% μείωση των τελών καθαριότητας στους νέους επαγγελματίες που κάνουν έναρξη με έδρα το Χαλάνδρι.
  3. Συμφωνούμε με την εισήγησή σας στο τμήμα που αναφέρεται στους οικονομικά αδύναμους, ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 67% ΚΑΙ ΑΝΩ, ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ – ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ.

♦  Για το καθορισμό συντελεστών φόρων ηλεκτροδοτούμενων χώρων (Φ.Η.Χ.) για το οικονομικό έτος 2020 προτείνουμε:

  1. Μείωση όλων των συντελεστών φόρων ηλεκτροδοτούμενων χώρων (Φ.Η.Χ.) για το οικονομικό έτος 2020 σε ποσοστό 7% σε σχέση με το έτος 2019.
  2. Επίσης εισηγούμεθα σύμφωνα με το άρθρο 13 του Ν.4368/16, να έχουμε απαλλαγή για τις ομάδες που αναγράφονται στην εισήγησή σας.
  3. Επίσης εισηγούμεθα για τα πρώτα 3 χρόνια 50% μείωση όλων των συντελεστών   φόρων ηλεκτροδοτούμενων χώρων (Φ.Η.Χ.) στους νέους επαγγελματίες που κάνουν έναρξη με έδρα το Χαλάνδρι.

♦  Για το καθορισμό τελών κοινοχρήστων χώρων των οποίων παραχωρείται η χρήση για το οικονομικό έτος 2020 προτείνουμε:

  1. Για την επιβολή  των τελών κοινοχρήστων χώρων των οποίων παραχωρείται η χρήση για το οικονομικό έτος 2020 προτείνουμε  για το  Ο.Ε. 2019 μείωση των όλων των συντελεστών σε ποσοστό 3% σε όλες τις κατηγορίες όπως αναφέρετε στην εισήγηση σας.

♦  Για το καθορισμό των τελών Κοιμητηρίου του Δήμου για το οικονομικό έτος 2020 προτείνουμε:

  1. Μείωση όλων των τελών Κοιμητηρίου για το οικονομικό έτος 2020 σε ποσοστό 5% σε σχέση με τα τέλη του έτους 2019 όλων των κατηγοριών που αναφέρονται στην εισήγησή σας.

 

Share.

Comments are closed.