Πρεσβεία ΗΠΑ: Προγραμματισμένο το ραντεβού Τραμπ – Μητσοτάκη

0

Η απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ ήρθε μέσω της αμερικανικής πρεσβείας. Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα επιβεβαιώνει ότι η συνάντηση μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είχε προγραμματιστεί για προχθές, Τρίτη 24/9.
«Είχε προγραμματιστεί συνάντηση μεταξύ του Προέδρου Τραμπ και του Πρωθυπουργού Μητσοτάκη για την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, στη Νέα Υόρκη. Δυστυχώς, λόγω περιορισμών στο πρόγραμμα, η συνάντηση τελικά ακυρώθηκε», αναφέρει ο εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα», τονίζει, «έχουν μακροχρόνια, ισχυρή και πολύπλευρη συνεργασία. Ο επικείμενος Στρατηγικός Διάλογος ΗΠΑ-Ελλάδας, στην Αθήνα υπογραμμίζει την αμοιβαία δέσμευσή μας για εμβάθυνση της συνεργασίας».
Υπενθυμίζεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του ρωτούσε αν υπήρξε τελικά προγραμματισμένη και οριστικοποιημένη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Τραμπ, αν η συνάντηση ακυρώθηκε ή αναβλήθηκε και θα προγραμματισθεί εκ νέου κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Νέα Υόρκη και αν είχε προηγηθεί της επίσκεψης η αρμόζουσα διπλωματική προετοιμασία από την κυβέρνηση.

Share.

Comments are closed.