ΔΟΕ: Στήριξη στον πρόεδρο της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν., Μιχάλη Γιαννάκο

0

Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 9.00π.μ., εκδικάζεται στο Εφετείο της Πάτρας η έφεση κατά τις πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης του Πρωτοδικείου Ζακύνθου, για τον Πρόεδρο της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν., με την αιτιολογία της «συκοφαντικής δυσφήμισης και διασπορά ψευδών ειδήσεων δια του τύπου».
Δεν είναι η πρώτη φορά που διώκεται ο πρόεδρος της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. για τη συνδικαλιστική του δράση. Η Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν., όπως και κάθε συνδικαλιστική οργάνωση, έχει χρέος να αναδεικνύει όλα τα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους καθώς και όλη την κοινωνία και αυτό έπραξε.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. θεωρεί απαράδεκτο το φαινόμενο της ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης, εκφράζει τη στήριξή του στον πρόεδρο της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν., ζητά την αθώωσή του και την παύση  κάθε δίωξης σε βάρος του.

Ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ σχετικά με τη δίωξη του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Πρόκειται για πολιτικοσυνδικαλιστική δίωξη, επειδή η Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν., ανέδειξε την επισφάλεια των χειρουργείων του Νοσοκομείου Ζακύνθου, γεγονός που στοίχισε τη ζωή σε μία γυναίκα, μετά από εγχείριση ρουτίνας. Κινδύνεψαν άλλοι τέσσερις ασθενείς, τότε, και τα χειρουργεία έμειναν για μεγάλο χρονικό διάστημα κλειστά με αποφάσεις της Διοίκησης.
Διώκεται γιατί η ομοσπονδία του ανέδειξε «το χειρουργικό σόου Πολάκη» ιδιώτη Ιατρού με περιφερόμενους ασθενείς, γιατρούς και υλικά από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
Δ
εν είναι η πρώτη φορά που διώκεται ο πρόεδρος της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. για τη συνδικαλιστική του δράση. Επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με αφορμή τις κινητοποιήσεις της ομοσπονδίας του στο Μέγαρο Μαξίμου και στο Υπουργείο Οικονομικών κλήθηκε από την Ασφάλεια, την Υποδιεύθυνση Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, ως «κατηγορούμενος» με τον μισό ποινικό κώδικα.»

Share.

Comments are closed.