Η δικογραφία της Novartis: «Βόμβες» Αγγελή για «Ρασπούτιν» – Οι καταθέσεις Σαμαρά και Βενιζέλου

0

Ο αντιεισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής στην κατάθεση του, που υπάρχει στη δικογραφία για την υπόθεση Novartis η οποία διαβιβάστηκε στη Βουλή και που ήδη μελετούν εκπρόσωποι των κομμάτων, μιλά για τον «Ρασπούτιν» χωρίς όμως να λέει ποιος είναι.
«Η κ. Δημητρίου γνωρίζει ποιος είναι ο “Ρασπούτιν” και μου είχε γνωστοποιήσει το όνομά του. Η κ. Δημητρίου μου είχε πει ότι ο “Ρασπούτιν” επικοινωνούσε με την κ. Τουλουπάκη μέσω τρίτου προσώπου. Στην εισαγγελία πρωτοδικών ο “Ρασπούτιν” είχε την δική του ομάδα», αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή του που είναι στη δικογραφία της Novartis.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αγγελής φέρεται να έχει πει: «Ήταν υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία ταυτοχρόνως. Σε συσκέψεις που γίνονταν με τον Καλογήρου ήταν έξαλλος με “Ρασπούτιν” και Τουλουπάκη». Όταν ερωτάται ποιος είναι ο Ρασπούτιν, ο κ. Αγγελής αναφέρει: «Μέλος της κυβέρνησης που είχε την δυνατότητα να διορίζει παιδιά και νύφες ατόμων που βρίσκονται στις ανώτερες βαθμίδες της Δικαιοσύνης και ενδεχομένως ατόμων της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου».
Ακόμα, ο κ. Αγγελής μιλά και για την κ. Τουλουπάκη. «Κάθε εντολή που έδινα στην Τουλουπάκη για να εκτελεστεί θα έπρεπε να τελεί υπό την έγκριση αυτής της ανώτερης δύναμης που λέγεται Ρασπούτιν. Στη Βιέννη κατάλαβα ότι η δίωξη ήταν στοχοποιημένη και προαποφασισμένη στα πρόσωπα των κ.κ. Ανδρέα Λοβέρδου, Μάριου Σαλμά και Άδωνι Γεωργιάδη».

Τι κατέθεσαν Σαμαράς και Βενιζέλος για Τσίπρα-Παπαγγελόπουλο
Ο Αντώνης Σαμαράς στην κατάθεσή του που περιλαμβάνεται στην δικογραφία που βρίσκεται στη Βουλή κατονομάζει ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως τα άτομα που βρίσκονται πίσω από την υπόθεση Novartis.

Ο πρώην πρωθυπουργός είναι ο μόνος που αναφέρεται ευθέως στον Αλέξη Τσίπρα και τον κ. Παπαγγελόπουλο και λέει χαρακτηριστικά: «Σε όλες τις μηνυόμενες πράξεις των ανωτέρω εισαγγελικών λειτουργών και των προστατευόμενων ψευδομαρτύρων ιθύνων νους είναι ο τέως πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Ο Παπαγγελόπουλος είναι ο εκτελεστικός βραχίονας αυτού του μηχανισμού και κεντρικό ρόλο σε όλο αυτό το παρασύστημα έχει η εφημερίδα Documento».
Στην κατάθεσή του όταν ο πρώην πρωθυπουργός ερωτήθηκε ποιος είναι ο Ρασπούτιν απάντησε :
«Δεν μπορεί να είναι άλλος από τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Ακόμη και ο κ. Τσίπρας το είχε παραδεχθεί αυτό σε συνέντευξή του στο CNN Greece που λέει “γιατί δεν ρωτάτε εσείς τον κ. Παπαγγελόπουλο αν είναι επιτέλους ο Ρασπούτιν;”».
Αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα χωρίς να τον κατονομάσει ευθέως κάνει και ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας για τον τέως Πρωθυπουργό.
«Σε ο,τι αφορά εμένα και άλλα πολιτικά πρόσωπα εμφανίζεται επίταση δόλου του τέως πρωθυπουργού ο οποίος κατά την προεκλογική περίοδο των ευρωεκλογών και των εθνικών εκλογών αναφέρθηκε στο σκάνδαλο Novartis ως κεντρικό προεκλογικό του επιχείρημα αν και υπόθεση για μένα είχε αρχειοθετηθεί».

Share.

Comments are closed.