Τα δημοσιεύματα περί αξιοποίησης Σπηλιόπουλου έκαναν έξαλλο το ΚΙΝΑΛ

0

 «Όποιος επιθυμεί καρέκλες, καλύτερα να φύγει τώρα», είχε πει από την επομένη κιόλας των εκλογών η Φώφη Γεννηματά, απαντώντας με αυτό τον τρόπο στην υπουργοποίηση πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Έτσι, τα δημοσιεύματα (που δεν διαψεύστηκαν) περί τοποθέτησης του πρώην βουλευτή Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σπηλιόπουλου στη θέση προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ, δημιούργησαν προβληματισμό στην Χαριλάου Τρικούπη.
Εάν αυτό επιβεβαιωθεί, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει και σφοδρή επίθεση στο πρόσωπό του από το Κίνημα Αλλαγής, αφενός γιατί «πολλά του έχουν μαζεμένα», αφετέρου για… παραδειγματισμό.
Στην πραγματικότητα, στη Χαριλάου Τρικούπη ενοχλήθηκαν από το αντάρτικο του Κώστα Σπηλιόπουλου στις περιφερειακές εκλογές, τότε ΄που κατέβηκε απέναντι στον επίσημο υποψήφιο Απόστολο Κατσιφάρα, διασπώντας τις δυνάμεις του κόμματος στην περιοχή και το ποτήρι ξεχείλισε όταν στήριξε στον Β’ γύρο τον Νεκτάριο Φαρμάκη, τον υποψήφιο της ΝΔ, χαρίζοντάς του τη νίκη.
Πολλοί του χρεώνουν ότι παρασκηνιακά προσπάθησε να μην ψηφιστεί το Κίνημα Αλλαγής εθνικές εκλογές, προκειμένου το κόμμα να μη βγάλει έδρα στην Αχαΐα και να μη γίνει ξανά βουλευτής ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Δεδομένων όλων αυτών και σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που θέλουν το άλλοτε «πράσινο» στέλεχος να αναλαμβάνει θέση προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου στον ΟΣΕ, δεν αποκλείεται να υπάρξει άμεση αντίδραση, με εμφανή στοχοποίηση στο πρόσωπό του και πιθανώς υπόνοιες «συναλλαγής» με τη ΝΔ. Αυτή η κίνηση, θεωρούν στη Χαριλάου Τρικούπη,  σε περίπτωση που υλοποιηθεί, θα στείλει σαφές μήνυμα και σε άλλους επίδοξους «λοξοκοιτούντες» προς τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, που αναζητούν μία νέα θέση στα πράγματα.
Θέση του ΚΙΝΑΛ είναι ότι όποιος επιδιώκει μία καρέκλα εξουσίας, θα πρέπει να φύγει από το κόμμα για να πάει να τη βρει. Όσο για τον κ. Σπηλιόπουλο, δεν τον θεωρούν καν μέλος του κόμματός τους, αφού απέχει εδώ και χρόνια από οποιαδήποτε κομματική διαδικασία.

Share.

Comments are closed.