Κάπως έτσι θα κινηθεί το Κίνημα Αλλαγής απέναντι σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

0

Οι παρεμβάσεις των κορυφαίων στελεχών της Χαριλάου Τρικούπη δίνουν το στίγμα της πολιτικής που θα ασκήσει από δω και πέρα το Κίνημα Αλλαγής, τόσο απέναντι στην κυβέρνηση όσο και απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτευση.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής, ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης έκανε λόγο για «δυναμική προγραμματική αντιπολίτευση απέναντι στη ΝΔ», εξηγώντας ότι «όπου θεωρούμε ότι εξυπηρετούνται τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και κυρίως εκείνων των κοινωνικών ομάδων που θέλουμε να εκφράσουμε και να στηρίξουμε μετά από δέκα χρόνια κρίσης, τα αντίστοιχα μέτρα θα έχουν τη στήριξή μας, όπως κάναμε και με την προηγούμενη κυβέρνηση». Συνέχισε όμως ξεκαθαρίζοντας πως όπου κρίνουν πως αυτά θίγονται «θα είμαστε δυναμικά απέναντι και πάντα φυσικά με συγκροτημένα πολιτικά επιχειρήματα και αντιπροτάσεις, αντιστεκόμενοι στην ισοπεδωτική προπαγάνδα της κυβερνητικής επικοινωνιακής ισχύος». Σε κάθε περίπτωση, επέμεινε στην «απαίτηση» του Κινήματος Αλλαγής για το μίνιμουμ εθνικής συνεννόησης στα μεγάλα θέματα, όπως είναι τα εθνικά και τα ζητήματα Παιδείας.
Η στάση της Χαριλάου Τρικούπη απέναντι στην κυβέρνηση όμως, δεν σημαίνει μονομέτωπο πόλεμο εναντίον της. Αντίθετα, τις προθέσεις και προ τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ έκανε σαφείς ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου της Φώφης Γεννηματά, Μανώλης Όθωνας, μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών, όταν υποστήριξε ότι «από το ‘δόξα Τω Θεώ’ που γλυτώσαμε από τον λαϊκισμό με το αμπέχονο, πήγαμε στο ‘βοήθα Παναγιά’ από τον λαϊκισμό με γραβάτα». Ειδικότερα σχολιάζοντας την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να μετεξελιχθεί σε κεντρικό εκπρόσωπο της δημοκρατικής παράταξης, ο Μανώλης Όθωνας υποστήριξε ότι όσο και αν «μεταμφιέζεται» ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στον πυρήνα του DNA του ένα βαθιά λαϊκίστικο κόμμα που τρέφεται και αναπαράγεται από ξεπερασμένες ιδεοληψίες και διχαστικές λογικές, που δεν έχουν καμία σχέση με τις σύγχρονες σοσιαλδημοκρατικές αντιλήψεις. Όσο για τους όρους ανάκαμψης του Κινήματος Αλλαγής τόνισε: «Δεν τους ορίζουν οι τυχοδιωκτικές επιλογές των άλλων, αλλά η δική μας απόφαση να αναδείξουμε την διακριτή πολιτική και προγραμματική μας ταυτότητα, συνδυάζοντας το αξιακό φορτίο της Δημοκρατικής Παράταξης με τις σύγχρονες ιδέες της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας».

Share.

Comments are closed.