Πυρκαγιά στην Εύβοια: Το επικρατέστερο σενάριο για τη φωτιά στην Εύβοια – Οι ύποπτοι και τα ερωτηματικά

0

Μπορεί στην πυρκαγιά της Εύβοιας να μην υπάρχει ενεργό μέτωπο και να είναι όπως λένε οι πυροσβέστες οριοθετημένη, πάντως οι ενέργειες τώρα πια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού στρέφονται στη λογική του εμπρησμού καθώς δεν μπορεί να υπάρξει άλλη εξήγηση για το πώς μπορεί να ξεκίνησε η φωτιά στις 3 τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, ενάμισι χιλιόμετρο έξω από το χωριό Μακρυμάλλη.
Το γεγονός ότι εντοπίστηκαν στοιχεία που δείχνουν τρεις διαφορετικές εστίες συγκλίνουν σε αυτή την εκδοχή, κάτι που αφήνει και ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς.
Τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μέχρι στιγμής έχουν φτάσει στο επικρατέστερο σενάριο για το πώς φτάσαμε σε αυτή τη μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια.
Αυτό αφορά στις κινήσεις ενός αυτοκινήτου εκείνη την ώρα στον συγκεκριμένο δρόμο στο οποίο επέβαιναν πιθανότατα δύο άτομα και φαίνεται να βάζει φωτιά σε τρία διαφορετικά σημεία που απέχουν μεταξύ τους γύρω στα 200 μέτρα
Πάντως έχουν ήδη αναλυθεί και μελετηθεί εκτενώς τρεις καταθέσεις που θεωρούν στην Πυροσβεστική ότι αφορούν υπόπτους. Οι ύποπτοι αυτοί είναι κάτοικοι της περιοχής και έχουν ήδη εξεταστεί από τις Αρχές, και τώρα επιχειρείται από τα στελέχη να συνθέσουν το παζλ για να φτάσουν στο τελικό συμπέρασμα.
Η πρώτη κατάθεση υπόπτου που έχει μπει στο μικροσκόπιο αφορά στον περσινό εμπρηστή της Εύβοιας, έναν 33χρονο με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, υποψία που από την αρχή της εκδήλωσης της πυρκαγιάς είχαν οι ντόπιοι και δεν το έκρυβαν. Συνελήφθη στις 26 Αυγούστου 2018, προφυλακίστηκε και μολονότι καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκισης, αποφυλακίστηκε στις αρχές του φετινού καλοκαιριού.
Πέρυσι, από τις 2 Ιουνίου μέχρι και τις 12 Αυγούστου είχε βάλει 9 πυρκαγιές στην ευρύτερη περιοχή των Ψαχνών, του Σταυρού, του Κοντοδεσποτίου και της Μακρυμάλλης. Στόχος του ήταν να τιμωρήσει τους συγχωριανούς του που τον λοιδορούσαν, όπως ισχυρίζεται.
Οι άλλες δύο περιπτώσεις υπόπτων για τη φωτιά που εξετάζονται αφορούν σε δύο κατοίκους της περιοχής. Αν και έπεσαν σε κάποιες αντιφάσεις στα όσα είπαν στις καταθέσεις τους, εντούτοις παρουσίασαν άλλοθι. Κάτι που ισχύει και για τον 33χρονο.

Share.

Comments are closed.