Τους ενόχλησε και… ο Αρκάς και μπλόκαραν την σελίδα του στο Facebook

0

Λογοκρισία εν έτει 2019. Με εργαλείο φυσικά τον πουριτανισμό του Facebook. Ο Αρκάς, ένας από τους πιο δημοφιλής γελοιογράφους των προηγούμενων δεκαετιών, βρέθηκε στη δυσάρεστη θέση να δει τα σκίτσα του να αποκλείονται από την πλατφόρμα του γίγαντα της κοινωνικής δικτύωσης.
Το Facebook επέβαλε απαγόρευση δημοσιεύσεων για μια εβδομάδα στη σελίδα του Αρκά, καθώς όπως ανέφεραν οι διαχειριστές της υπήρξαν συνεχείς αναφορές χρηστών που εξέφραζαν την ενόχλησή τους για το περιεχόμενο των σκίτσων που δημοσιεύονταν.
Τα τελευταία χρόνια ο Αρκάς –δημοφιλής γελοιογράφος από τη δεκαετία του 1980 όταν μας είχε χαρίσει τον «Ισοβίτη», για να ακολουθήσουν πολλές άλλες ανατρεπτικές και αντισυμβατικές ιστορίες– είχε κάνει μια δεύτερη καριέρα, δημοσιεύοντας πιο πολιτικά σκίτσα στο Facebook.
Το γεγονός ότι οι γελοιογραφίες του καυτηρίαζαν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, τον είχαν ανάγει σε Νο1 διαδικτυακό εχθρό των οπαδών της προηγούμενης κυβέρνησης, κάτι που έχουν κάνει, αυτοί οι αριστεροί που οτιδήποτε άλλο είναι εκτός από αριστεροί, και σε άλλους πολλούς κατά καιρούς, γιατί δεν αντέχουν την κριτική και την αντίθετη άποψη.
Φαίνεται, λοιπόν, ότι υπήρξε μπαράζ στοχευμένων αναφορών – το έχουμε κι εμείς και όχι μια φορά – για να αναγκαστεί το Facebook να μπλοκάρει τον λογαριασμό του του Αρκά, αλλά και η πολιτική δράση του Αρκά.
Οι υπεύθυνοι της σελίδας ανήρτησαν το ακόλουθο κείμενο-απάντηση του σκιτσογράφου: «Κάποιοι, προσπαθώντας να δώσουν νόημα στη μίζερη ύπαρξή τους, κάνουν συνεχώς αναφορές για να ρίξουν τη σελίδα του Αρκά στο Facebook. Ήδη κατάφεραν να απενεργοποιήσουν τις δημοσιεύσεις για μια εβδομάδα. Διαδώστε το».

Ντροπή!!!!

Share.

Comments are closed.