Νίκος Φασφαλής*: Τέρμα οι δικαιολογίες και τα μισόλογα! – Διορισμοί ΤΩΡΑ στη Γενική Αγωγή!!!

0

Με ανακοίνωσή του ο αιρετός στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΠΕ) Νίκος Φασφαλής στιγματίζει την παραπομπή των μόνιμων διορισμό στη Γενική Εκπαίδευση στο αόριστο μέλλον και κάνει αντιδιαστολή με την ταχύτητα που προκηρύχτηκαν προσλήψεις ειδικών φρουρών. Τέλος δηλώνει ότι «θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να πραγματοποιηθούν επιτέλους μόνιμοι διορισμοί στα χιλιάδες οργανικά κενά της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και να σταματήσει η ομηρία χιλιάδων αναπληρωτών που επί 17 και πλέον χρόνια προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο δημόσιο σχολείο».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Νίκου Φασφαλή
«Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με καθημερινές της δηλώσεις παραπέμπει το θέμα των μόνιμων διορισμών στη Γενική Αγωγή -που τόσο έχει ανάγκη η εκπαίδευση- στο αόριστο μέλλον.
Μιλά ότι χρειάζεται -δήθεν- λεπτομερής καταγραφή των κενών οργανικών θέσεων, προκειμένου να προχωρήσει σε μόνιμους διορισμούς όταν και αν η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας το επιτρέψει.
Πρόκειται για αστείες δικαιολογίες που θυμίζουν τη λαϊκή παροιμία “αν δεν θέλει η νύφη να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει”. Κι αυτό γιατί, αν θέλει, τα οργανικά κενά μπορεί μέσα σε μια βδομάδα να τα πληροφορηθεί από τις περιφερειακές Διευθύνσεις και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για να μην πω αυθημερόν και θεωρηθεί υπερβολή αφού ήδη σας ανακοίνωσα πίνακες κενών ανά Διεύθυνση πριν την πραγματοποίηση των αποσπάσεων!
Η δικαιολογία είναι προσχηματική. Αυτό που λείπει δεν είναι η καταγραφή των κενών, αλλά η πολιτική βούληση για την πραγματοποίηση μόνιμων διορισμών.
Προφανώς οι προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι διαφορετικές και ήδη φάνηκαν με τις προσλήψεις ειδικών φρουρών κι όχι εκπαιδευτικών!
Για τους ειδικούς φρουρούς έβγαλε την προκήρυξη σε χρόνο ρεκόρ. Για τους εκπαιδευτικούς ψελλίζει διάφορες δικαιολογίες που άρχισαν να  αναμασούν και συνδικαλιστικά στελέχη.
Οι 150.000 αναπληρωτές κι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί ,που επί 4.5 χρόνια, βίωσαν την απόλυτη κοροϊδία από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με ανέξοδες υποσχέσεις για 20.000 μόνιμους διορισμούς, ΑΠΑΙΤΟΥΝ να σταματήσει αυτή η κοροϊδία και από τη νέα κυβέρνηση.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Ως αιρετός του κλάδου στο ΚΥΣΠΕ θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να πραγματοποιηθούν επιτέλους μόνιμοι διορισμοί στα χιλιάδες οργανικά κενά της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και να σταματήσει η ομηρία χιλιάδων αναπληρωτών που επί 17 και πλέον χρόνια προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο δημόσιο σχολείο.
Φτάνει πια ο εμπαιγμός!
Μόνιμοι διορισμοί Τώρα!!!
»

* Ο Νίκος Φασφαλής είναι αιρετός ΚΥΣΠΕ με τη παράταξη της Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών Π.Ε. (ΔΗ.ΣΥ.)

Share.

Comments are closed.