Παύλος Πολάκης κρυπτόμενος πίσω από τον νόμο «περί ευθύνης υπουργών», που πριν τον κατήγγελλε ως κατάπτυστο

0

Με τη χθεσινή του εμφάνιση, ο Παύλος Πολάκης, μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής, ξαναθύμισε σε όλους μας τον παλιό, καλό Παύλο Πολάκη, ο οποίος τόσο καιρό είχε ρίξει τους τόνους, προκειμένου να μην «διώχνει» κόσμο από τον ΣΥΡΙΖΑ με τις άναρθρες κραυγές του.
Ο κ. Πολάκης, λοιπόν, έκανε λόγο για πολιτικό ρεβανσισμό και συνταγματική εκτροπή, με αφορμή την παραπομπή του στην Ολομέλεια με το ερώτημα της άρσης της ασυλίας του. Ε, όχι και συνταγματική εκτροπή η απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής για την άρση ασυλίας του.
Η Βουλή δεν είχε περιθώριο να μην κινήσει τις διαδικασίες, καθώς, αν περνούσαν τρεις μήνες από τη στιγμή που διαβιβάστηκε ο φάκελος στη Βουλή (ήρθε τον Μάρτιο), τότε θα επέστρεφε ανέγκλητος πίσω στη Δικαιοσύνη.
Τώρα λοιπόν ο κ. Πολάκης, λοιπόν, ζητά να δικαστεί με τις διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών, λέγοντας ότι η όποια πράξη του έγινε με την ευκαιρία και όχι κατά τη διάρκεια των καθηκόντων του.
Τόσα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ φώναζε σε όλους τους τόνους για τον… κατάπτυστο νόμο περί ευθύνης υπουργών, που όπως υποστήριζαν οδηγούσε στην ασυλία των εκάστοτε κυβερνώντων. Και «πριν αλέκτορα φωνήσαι» ανακάλυψαν την αξιοπιστία και τη χρησιμότητα του. Ο γνωστός πολλά βαρύς κ. Πολάκης έβριζε, κατηγορούσε, συκοφαντούσε, μαγνητοφωνούσε εν αγνοία των συνομιλητών του όπως τον κατηγορούν καλυπτόμενος πίσω από την ασυλία του.
Στο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει πια να συνηθίσουν ότι πέρασε ο καιρός που μπορούσαν να ελέγχουν τα πάντα, να κατηγορούν κατά το δοκούν και να θεωρούν ότι λόγω… ηθικού πλεονεκτήματος μπορούν να μην έχουν καμιά συνέπεια. Ουδείς πολιτικός μπορεί να βρίσκεται στο απυρόβλητο, επειδή θεωρεί τον εαυτό του υπεράνω του νόμου και των θεσμών.
Τελικά κ. Πολάκη τι πρόβλημα υπάρχει να ερευνήσει η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, αν τα όσα σας κατηγορούν είναι πράγματι συκοφαντικά ή παραβιάζουν κανόνες του δικαίου.
Κάποτε συμφωνούσαμε ότι είναι παράλογο, όταν ένας πολίτης να μηνύει ένα πολιτικό αυτός να επικαλείται την ασυλία και στη συνέχεια να μηνύει το… μηνυτή του για όσα κατήγγειλε.
Άλλωστε και στην επικείμενη αναθεώρηση του Συντάγματος υπάρχει σύμπνοια για την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ώστε να σταματήσει να αιωρείται εναντίον τους ένα καθεστώς ατιμωρησίας. Ας αφεθεί, κ. Πολάκη, επιτέλους απερίσπαστη η Δικαιοσύνη να κρίνει πότε και αν υπάρχουν ευθύνες για συγκεκριμένες παραβιάσεις των νόμων και για τους πολιτικούς, όπως και για όλους εμάς του απλούς πολίτες, που δεν έχουν σχέση με την ουσία της πολιτικής δράσης.

Share.

Comments are closed.