Νικήτας Κάλφας*: Ψήφος αποδήμων Ελλήνων: Μια διαχρονική, υπερκομματική αποτυχία. Ή μήπως όχι;

0

Οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης το έχουν λύσει το θέμα αυτό με τον έναν ή το άλλο τρόπο ή συνδιαστικά.
Στην Ελλάδα τα συστημικά κόμματα (ΝΔ, ΣυΡιΖα, Κιν.Αλ, ΚΚΕ) και με την προτροπή του Ποταμιού από καιρού το κουβεντιάζουν, συμφωνούν «επί της αρχής» αλλά διαφωνούν «στις λεπτομέρειες», «ναι μεν αλλά…» και η ουσία είναι μία:
Οι συμπατριώτες μας που βρίσκονται στο εξωτερικό έχουν καταλάβει τι σημαίνει να ζουν σε κάποια σοβαρή ευρωπαϊκή χώρα, πως οι χώρες αυτές διοικούνται με επαγγελματισμό και αποτελεσματικότητα, πως τα πολιτικά κόμματα εκεί συνεννοούνται στα σημαντικά ζητήματα. Και μετά έρχεται η σύγκριση.
Τα συστημικά λοιπόν κόμματα δεν προσδοκούν σε ψήφους από τους συγκεκριμένους ψηφοφόρους, τουναντίον φοβούνται μήπως υπερψηφιστούν από αυτούς αντίπαλα κόμματα, και αφήνουν το θέμα ευσχήμως στις καλένδες.
Συμπέρασμα: Αν θέλει να ψηφίσει κάποιος που είναι μεν εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους αλλά δεν ζει στη Χώρα πρέπει ν’ αφήσει τη δουλειά του, να πάρει αεροπλάνο, τραίνο, πλοίο, αναλαμβάνοντας το θετικό και αποθετικό κόστος και να έρθει στην Ελλάδα για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα που, ειρήσθω εν παρόδω, παραμένει -τυπικά- υποχρεωτικό.

* O Νικήτας Κάλφας είναι Περιφερειακός Συντονιστής Βορείου Αιγαίου για Το Ποτάμι

Πατήστε και δείτε τα 19 προηγούμενα άρθρα του Νικήτα Κάλφα

Share.

Comments are closed.