Ο Ρουβίκωνας  έκανε γυαλιά καρφιά τα γραφεία της ιστοσελίδας Athens Voice

0

 «Ντου» στα γραφεία της Athens Voice πραγματοποίησε πριν λίγο ο Ρουβίκωνας.
Tα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας τα έκαναν «γυαλιά-καρφιά» στα γραφεία της ιστοσελίδας στην οδό Χ. Τρικούπη 22, προξενώντας βανδαλισμούς.
Δέκα άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, έσπασαν με λοστούς τα γραφεία, πέταξαν μαύρες μπογιές και εκτόξευσαν απειλές κατά των εργαζομένων.
Κάποιος από τους εργαζόμενους τράβηξε βίντεο αποτυπώνοντας τις στιγμές αγωνίας που έζησαν. «Κάποιος να πάρει τηλέφωνο την Αστυνομία!» ακούγεται μια γυναίκα να φωνάζει εναγώνια ενώ ακούγονται καθαρά οι θόρυβοι από τους βανδαλισμούς που προξενούν τα μέλη του Ρουβίκωνα.

ΝΔ: Η επίθεση στην Athens Voice είναι επίθεση στη Δημοκρατία
ΝΔ με ανακοινωσή της καταδικάζει την επίθεση του Ρουβίκωνα στην Athens Voice. 

«Η επίθεση στην Athens Voice είναι επίθεση στη Δημοκρατία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και συνεχίζει: «Μόνο που αυτό που δεν έχουν καταλάβει οι πάσης φύσεως Ρουβίκωνες είναι ότι οι πολίτες δεν τρομοκρατούνται, ούτε εκφοβίζονται. Και θα το αποδείξουν την Κυριακή, δίνοντας ισχυρή εντολή σε μια κυβέρνηση που θα δείξει μηδενική ανοχή στις πράξεις τους, βάζοντας οριστικό τέλος στην πρωτοφανή ανομία που ανέχτηκε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Θεοδωράκης για την επίθεση στην Athens Voice: Η βαρβαρότητα σε όλο της το μεγαλείο
Μήνυμα συμπαράστασης στην Athens Voice από τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη

Σε ανάρτησή του στο Twitter o Σταύρος Θεοδωράκης έγραψε: «Μασκοφόροι με λοστούς έσπασαν την Athens Voice. Στο παρελθόν την είχαν κάψει. Η βαρβαρότητα σε όλο της το μεγαλείο – τρεις μέρες πριν τις εκλογές και ενώ οι απειλές ξεχείλιζαν στο σκοτεινό διαδίκτυο. Κάποιοι πρέπει να δώσουν λόγο και όχι μόνο οι βάνδαλοι. Κουράγιο παιδιά».

Βαγγέλης Βενιζέλος: Απόλυτη καταδίκη της επίθεσης στην Athens Voice
Την απόλυτη καταδίκη του για την επίθεση από τον Ρουβίκωνα δημοσιοποιεί με ανάρτησή του στο Facebook ο Ευάγγελος Βενιζέλος, υπενθυμίζοντας ότι τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές έχει απόλυτη σημασία η ελευθερία του λόγου.

Ολόκληρη η ανάρτηση:
«Η επίθεση οργανωμένης βίας στα γραφεία της Athens Voice, τρεις ημέρες πριν τις εκλογές, λειτουργεί, πρώτον ως ισχυρή υπόμνηση της σημασίας που έχει η ελευθερία του λόγου ακόμη και όταν η άσκησή της σε κάποια περίπτωση προκαλεί έντονες αντιδράσεις. Όσο αναζητούμε τη μέγιστη δυνατή ποιότητα στο δημόσιο λόγο κάποιοι άλλοι οργανώνουν και προβάλλουν ως προοδευτική  την βίαιη παρεμπόδιση του. Λειτουργεί, δεύτερον, ως κίνητρο αναζήτησης της αλυσίδας γεγονότων που οδήγησαν στον τραγικό και τόσο άδικο θάνατο της Γκαϊντέ Κασαρτζιάν στο νοσοκομείο Νίκαιας. Τόσες ημέρες κάποιοι κοιτούν το δάκτυλο και όχι το φεγγάρι. Τα άλλα, σε σχέση με το επίπεδο ασφαλείας και τη διάχυση της βίας έχουν ειπωθεί δυστυχώς πολλές φορές.
Η καταδίκη της σημερινής και κάθε άλλης πράξης βίας και η συμπαράσταση στην A.V. και τους εργαζόμενούς της είναι απόλυτη. Δεν αρκεί όμως. Ευτυχώς την Κυριακή οι πολίτες έχουν τρόπους να αντιδράσουν και να καταδικάσουν όσους υποθάλπουν ή ανέχονται τα φαινόμενα αυτά

Πέντε προσαγωγές για την επίθεση στην Athens Voice
Πέντε προσαγωγές πραγματοποίησε η αστυνομία για την καταδρομική επίθεση στην εφημερίδα Athens Voice.
Τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας ανέβασαν ανάληψη ευθύνης για την επίθεση σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων: «Από κει και πέρα τα άπληστα τέρατα της δημοσιογραφίας προσπάθησαν να κατασπαράξουν οποιαδήποτε αξιοπρέπεια από το θάνατο της. “Αρμένισσα νοσοκόμα αυτοκτόνησε”. Και το κερασάκι στην τούρτα η Athens Voice. Οι δημοσιογράφοι της οποίας μπήκαν κατευθείαν στο ψητό μη μπορώντας να κρύψουν τη μισανθρωπιά τους. Σπίλωσαν το θάνατό της στην προσπάθειά τους να κάνουν ένα “αστειάκι”, μη μπορώντας να κρύψουν το παραμορφωμένο πρόσωπο της καθεστωτικής δημοσιογραφίας».

Το βίντεο τουΡουβίκωνας από την επίθεση στην Athens Voice

Share.

Comments are closed.