Ο Άρειος Πάγος ερευνά τις καταγγελίες Αγγελή για την υπόθεση Novartis

0

Έρευνα εφ όλης της ύλης, μετά από αρκετούς μήνες, σχετικά με όσα συνέβησαν με την έρευνα των εισαγγελέων Διαφθοράς στην πολύκροτη υπόθεση της Novartis, ανατέθηκε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτριο Δασούλα.
Στην έρευνα αυτή θα ερευνηθούν σε βάθος οι χειρισμοί των εισαγγελικών λειτουργών, που ενεπλάκησαν στις έρευνες κατά δέκα πολιτικών χωρίς μέχρι σήμερα να έχουν υπάρξει στοιχεία σε βάρος τους για πολιτικό χρήμα.
Η έρευνα αυτή ξεκίνησε με εντολή της απερχόμενης εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου και αφορά στις σοβαρές καταγγελίες που είδαν και το φως της δημοσιότητας του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, που επόπτευε τους εισαγγελείς Διαφθοράς αλλά παραιτήθηκε καταγγέλοντας μεθοδεύσεις σε βάρος του και προειλημμένες αποφάσεις για δίωξη πολιτικών.
Η αναφορά Αγγελή είχε τεθεί στο αρχείο από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γρηγόριο Πεπόνη αλλά τώρα τα πάντα ερευνώνται με βάση το σύνολο των καταγγελομένων από τον κ. Αγγελή.
Να θυμίσουμε ότι
Στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ προκαλεί αίσθηση ότι ενώ οι καταγγελίες Αγγελή είχαν γίνει καιρό η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ Δημητρίου, λίγα 24ώρα πριν τη συνταξιοδότησή της, κινήθηκε για διερεύνηση του συνόλου των καταγγελομένων.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες Αγγελή, είχαν προαποφασιστεί, χωρίς στοιχεία, διώξεις κατά πολιτικών, ενώ όπως αναφέρει ο ίδιος υπήρξαν μεθοδεύσεις κατά τη διάρκεια των ερευνών εξωδικαστικής φύσεως.
Υπενθυμίζουμε ότι για την υπόθεση της Novartis, που είχε αποτελέσει τη ναυαρχίδα της κυβερνητικής ατζέντας για τα σκάνδαλα, είχαν εμπλακεί από προστατευόμενους μάρτυρες, δέκα πολιτικοί, μεταξύ των οποίων πρώην πρωθυπουργοί με τη βαριά και ατιμωτική κατηγορία για δωροδοκία, χωρίς να υπάρξουν από τις έρευνες στοιχεία με αποτέλεσμα για κάποιους από αυτούς η υπόθεση να έχει μπει ήδη στο αρχείο.

Share.

Comments are closed.