Frankfurter Rundschau: Ο Τσίπρας προσπαθεί να περιορίσει το μέγεθος της ήττας του

0

Παρά το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας ισχυρίζεται ότι μια νίκη στις βουλευτικές εκλογές είναι εφικτή, οι πιθανότητες είναι περιορισμένες, γράφει η Frankfurter Rundschau, τιτλοφορώντας άρθρα της «Ο Τσίπρας θέλει να κερδίσει χρόνο».
Κύριος στόχος του πρωθυπουργού είναι επομένως να περιορίσει το μέγεθος της επικείμενης ήττας του. Ο Αλέξης Τσίπρας προσφεύγει σε πρόωρες εκλογές επειδή ανησυχεί για ενδεχόμενη άνοδο της Νέας Δημοκρατίας μέσα στους επόμενες μήνες. Έτσι εξηγείται η απόφαση για προσφυγή στις κάλπες το συντομότερο. Την ίδια στιγμή όμως ο πρωθυπουργός προσπαθεί να κερδίσει χρόνο και προτιμά την 7 Ιουλίου από την 30 Ιουνίου. Αρχές Ιουλίου ξεκινούν οι καλοκαιρινές διακοπές και δεν αποκλείεται μία μείωση προσέλευσης στις κάλπες, από την οποία ίσως και να ωφεληθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.
Μέχρι τις εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας προτίθεται να μοιράσει μερικά κορυφαία πόστα, όπως είναι εκείνο του προέδρου και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Παραδοσιακά το ζήτημα θα διευθετείται τον Ιούλιο. Ο πρωθυπουργός ωστόσο επιδιώκει οι αποφάσεις να ληφθούν άμεσα έτσι ώστε τις θέσεις-κλειδιά να αναλάβουν νομικοί της εμπιστοσύνης του, ισχυρίζεται η αντιπολίτευση. Μένει ανοιχτό αν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράψει το σχετικό προεδρικό διάταγμα. Μέχρι σήμερα πάντως ο συντηρητικός Προκόπης Παυλόπουλος δεν έχει αρνηθεί χατίρι στον Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο οφείλει τη θέση του».

  • Διαβάστε ολόκληρη την ανάλυση του δημοσιογράφου Gerd hler της εφημερίδας της ΦρανκφούρτηςFrankfurter Rundschau με τίτλο « Tsipras spielt auf Zeit» στα γερμανικά, πατώντας ΕΔΩ
Share.

Comments are closed.