Άρειος Πάγος: Την Τρίτη η απόφαση για την άδεια του Κουφοντίνα

0

Την ερχόμενη Τρίτη θα αποφασίσει ο Άρειος Πάγος αν θα αναιρέσει ή όχι το βούλευμα για την άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα, μετά την κίνηση της εισαγγελέως Ξένης Δημητρίου να ζητήσει αναίρεση του βουλεύματος του δικαστικού συμβουλίου Βόλου, που είχε απορρίψει το αίτημα του εκτελεστή της 17 Νοέμβρη. Μάλιστα, ορίστηκε ότι η εισαγγελέας που θα προτείνει προς του Αρεοπαγίτες θα είναι η ίδια η κ. Ξένη Δημητρίου.
Το αίτημα αναίρεσης της Δημητρίου για Κουφοντίνα
Η κ. Δημητρίου αργά το βράδυ της Παρασκευής ζήτησε αναίρεση της απόφασης του δικαστικού συμβουλίου του Βόλου, που είχε αρνηθεί την άδεια στον Κουφοντίνα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε να μείνουν ανοιχτά μέχρι αργά το βράδυ τα δικαστήρια Βόλου, περιμένοντας το έγγραφό της.
Η κίνηση αυτή της κ. Δημητρίου προκάλεσε αρκετά ερωτήματα και ήρθε την ώρα που ο Κουφοντίνας συνεχίζει την απεργία πείνας, αλλά και ενώ από τις αρχές Μαΐου γίνονται μπαράζ επιθέσεων και βανδαλισμών, από αναρχικούς που εκφράζουν αλληλεγγύη στον εκτελεστή της 17 Νοέμβρη. Σε περίπτωση που το Ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου κάνει δεκτή την αναίρεση, τότε το αίτημα για άδεια του Κουφοντίνα θα συζητηθεί εκ νέου στο δικαστήριο Βόλου, με άλλη σύνθεση.
Υπενθυμίζουμει ότι σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Δημητρίου, στο σκεπτικό της για την αίτηση αναίρεσης για την υπόθεση Κουφοντίνα, υποστηρίζει πως το δικαστικό συμβούλιο Βόλου ερμήνευσε εσφαλμένα τις διατάξεις του σωφρονιστικού κώδικα. Ακόμη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επικαλείται παλαιότερες γνωμοδοτήσεις της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου. Οι γνωμοδοτήσεις αυτές είναι τρεις, από το 1993 ως το 2011. Επικαλείται ακόμη, πρόσφατη δημοσίευση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Μπρακουμάτσου, ότι και οι πολυισοβίτες εφόσον έχουν εκτίσει συγκεκριμένο χρόνο κράτησης, δικαιούνται και αυτοί άδειας.

ΝΔ για Κουφοντίνα: Κανένα σοβαρό δημοκρατικό κράτος δεν εκβιάζεται από τρομοκράτες
Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την αναίρεση του δικαστικού βουλεύματος, που έβαζε μπλόκο σε νέα άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα.
Η ΝΔ κάνει λόγο για εκβιασμό από τρομοκράτες και θαυμαστές τους και αναφέρει πως η ίδια ως κυβέρνηση θα καταργήσει το νόμο Παρασκευόπουλου και θα επαναφέρει τις φυλακές τύπου Γ’.
Συγκεκριμένα αναφέρει η ανακοίνωση:
«Κανένα σοβαρό δημοκρατικό Κράτος δεν εκβιάζεται από τρομοκράτες ή θαυμαστές τους. Η Νέα Δημοκρατία θα καταργήσει τον νόμο Παρασκευόπουλου και θα επαναφέρει τις φυλακές υψίστης ασφαλείας για αμετανόητους»
Το ΚΙΝΑΛ για την αναίρεση που άσκησε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κα Ξ. Δημητρίου
Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου
 Υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ενημέρωσης του Κινήματος Αλλαγής με ανακοίνωσή του αναφέρεται στην αναίρεση που άσκησε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στην υπόθεση της άδειας του Δ. Κουφοντίνα
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η νυκτερινή αναίρεση που άσκησε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κα Ξ. Δημητρίου και οι χειρισμοί της  στην υπόθεση της άδειας του τρομοκράτη πολυισοβίτη Δ. Κουφοντίνα, παρά τη μέχρι σήμερα  αντίθετη γνώμη όλων των άλλων αρμόδιων δικαστικών οργάνων, αποδεικνύουν επιλογές σκοπιμότητας  που εκθέτουν την ίδια και όχι το θεσμό της Δικαιοσύνης. Είμαστε σίγουροι ότι οι έλληνες Δικαστές περιφρουρούν το Κράτος Δικαίου, δεν εκφοβίζονται, δεν εκβιάζονται, δεν καθοδηγούνται και δεν διαπραγματεύονται τις αποφάσεις τους. Αν η Κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούν «πολιτική λύση», τότε να ενεργήσουν στο φως της ημέρας και  χωρίς παρένθετα πρόσωπα

Το Ποτάμι: Χωρίς προηγούμενο η αναίρεση για τον Κουφοντίνα
«Δεν έχει υπάρξει στο παρελθόν τέτοια ανάλογη ενέργεια» σχολιάζει το Ποτάμι, με αφορμή τις τελευταίες δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση Κουφοντίνα. «Επειδή δεν άρεσε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου η εισήγηση του αντιεισαγγελέα που η ίδια όρισε για να κρίνει το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, το οποίο απέρριψε την αίτηση για χορήγηση άδειας στον αμετανόητο τρομοκράτη Κουφοντίνα, ανέλαβε η ίδια χθες αργά τη νύχτα την άσκηση αναίρεσης» σημειώνει ο τομέας Δικαιοσύνης.
Όπως επισημαίνει, «καλείται πλέον το Συμβούλιο του Αρείου Πάγου να αποδείξει ότι η Δικαιοσύνη δεν υποκύπτει σε καμία σκοπιμότητα, ούτε εκβιάζεται από οποιαδήποτε παρέα και υποστηρικτές των τρομοκρατών
».

Share.

Comments are closed.