Χάος στο κέντρο της Αθήνας για τον Δημήτρη Κουφοντίνα

0

Χάος άφησαν πίσω τους οι αντιεξουσιαστές που πραγματοποίησαν καταδρομική επίθεση χθες το απόγευμα, στην «καρδιά» της Αθήνας, στο Κολωνάκι, σε ένδειξη αλληλεγγύης στον εκτελεστή της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα. Στο πέρασμά τους, η ομάδα των 30 αντιεξουσιαστών προκάλεσε φθορές σε 11 καταστήματα, 2 τράπεζες.
Η καταδρομική επίθεση ξεκίνησε κατά τις 20:30 το βράδυ και διήρκεσε πολύ λίγα λεπτά. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι κουκουλοφόροι ξεκίνησαν να σπάνε προσόψεις από την Ακαδημίας και στη συνέχεια κινήθηκαν προς την οδό Ομήρου, πετώντας ταυτόχρονα τρικάκια (φυλλάδια) με συνθήματα υπέρ του αιτήματος -για χορήγηση άδειας- του Δημήτρη Κουφοντίνα.
Αμέσως μετά, έσπασαν τζαμαρίες καταστημάτων και τραπεζών στη Βαλαωρίτου, ενώ προτού τραπούν σε φυγή προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές σε καταστήματα επί της οδού Βουκουρεστίου.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι αντιεξουσιαστές φώναζαν συνθήματα υπέρ του πολυισοβίτη -για τη συμμετοχή του στη 17Ν- Δημήτρη Κουφοντίνα.
Δυνάμεις της αστυνομίας επενέβησαν και λίγα λεπτά αργότερα πραγματοποίησαν 15 προσαγωγές. Οι 12 εκ των 15 προσαχθέντων αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τους.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ τα 3 άτομα που κρατούνται είναι αλλοδαποί, οι οποίοι δεν κατηγορούνται για τη χθεσινή επίθεση με τους κουκουλοφόρους, αλλά κρατούνται επειδή δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής τους στη χώρα. Με λίγα λόγια δεν πιάστηκε κανένας από τους αντιεξουσιαστές!

Ο Μητσοτάκης στη Βουκουρεστίου
Εντωμεταξύ, σήμερα το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, στους δρόμους όπου προκάλεσαν καταστροφές χθες οι κουκουλοφόροι, βρέθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρο Καφούνη συνομίλησε με τους καταστηματάρχες τα μαγαζιά των οποίων υπέστησαν καταστροφές.

Οι καταστηματάρχες εξέφρασαν την αγανάκτησή τους και του είπαν πως είναι πλέον στο έλεος των κουκουλοφόρων. «Φτάνει πια, δεν αντέχουμε άλλο». Μάλιστα, πολλοί από αυτούς εξέφρασαν το παράπονό τους ότι κανένας από την κυβέρνηση δεν πήγε στο σημείο να δει τις καταστροφές που προκάλεσαν οι κουκουλοφόροι.
Ο κ. Μητσοτάκης σε δηλώσεις του ανέφερε πως δεν γίνεται όλη η πόλη να είναι όμηρος 30 τραμπούκων, πως την επόμενη ημέρα των εκλογών αυτό θα σταματήσει και ότι είναι θέμα πολιτικής βούλησης.

Share.

Comments are closed.