Φώφη Γεννήματα: Ψήφο στο Κίνημα Αλλαγής – Δεν θα τους ακολουθήσουμε σε αυτή την κατάντια

0

Αποφασισμένοι να μην ακολουθήσουν την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, στον «κατήφορο» που έχουν πάρει, όπως φάνηκε από τη συζήτηση στη Βουλή, την Τετάρτη, εμφανίζονται στο Κίνημα Αλλαγής.
Αυτό προέκυψε και από τη χθεσινή, επίσημη πρώτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος, με την Φώφη Γεννηματά να μιλά για «πραγματική παρακμή» στη Βουλή και να αναρωτιέται ποιος νοιάζεται για την Ελλάδα. «Απέδειξαν πόσο πολύ μοιάζουν. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, οι δύο όψεις της συντήρησης. Το γνωρίζουν και η αγωνία τους είναι να το κρύψουν πίσω από κοκορομαχίες. Κουβέντες χωρίς περιεχόμενο. Πληγώνουν την αξιοπρέπεια της Πολιτικής! Βούτυρο στο ψωμί της ακροδεξιάς», είπε, διαβεβαιώνοντας τους πάντες ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν θα τους ακολουθήσει σε αυτή την …κατάντια. «Το διακύβευμα των εκλογών δεν είναι Τσίπρας ή Μητσοτάκης», είπε στην εισήγησή της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, αρνούμενη να αρκεστεί το ‘φύγε εσύ, έλα εσύ’ που προτείνουν, όπως καταλόγισε στους αρχηγούς των δύο μεγάλων κομμάτων, και αντιπροτείνοντας όχι απλά αλλαγή κυβέρνησης, αλλά «αλλαγή σελίδας, αλλαγή πολιτικής, αλλαγή προοπτικής», όπως είπε, μέσα από το Σχέδιο Ελλάδα που προτείνει το Κίνημα Αλλαγής.
Αναφερόμενη στο γεγονός ότι ουδείς εκ των δύο αναφέρθηκε στα εθνικά ζητήματα, εξέφρασε την ανησυχία της ότι μπορεί να υπάρχουν σκέψεις στην κυβέρνηση να χειριστούν τα ελληνοτουρκικά όπως ακριβώς χειρίστηκαν το Σκοπιανό, ήτοι μόνοι τους, χωρίς τη δημιουργία εθνικής γραμμής, κάτι που προεξόφλησε πως θα είναι ολέθριο για τα συμφέροντα της χώρας.
Από την εισήγησή της δεν θα μπορούσαν ασφαλώς να λείπουν οι ευρωεκλογές, μόλις δύο εβδομάδες πριν από το άνοιγμα της κάλπης. «Κάθε ψήφος στη ΝΔ είναι ψήφος στον κ.Βέμπερ. Είναι ψήφος στις πολιτικές της διαρκούς λιτότητας, στην ακραία συντήρηση και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους. Κάθε ψήφος στον κ.Τσίπρα είναι ψήφος στον κ.Κουέ και στην κ.Τόμιτς, δηλαδή στην χαοτική αριστερά της Ευρώπης», ανέφερε, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είναι ψήφος στους Σοσιαλιστές.
Τέλος κάλεσε όλους να πουν με την ψήφο τους «ΝΑΙ» στην νέα προοδευτική ατζέντα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, για την Ευρώπη της Δημοκρατίας, της Αλληλεγγύης, της Απασχόλησης και της Ευημερίας, για τους πολλούς και όχι για τους λίγους και υποστήριξε πως η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής είναι και ένα ηχηρό μήνυμα για Αλλαγή στην Ελλάδα, δεδομένου ‘ότι στο ΚΙΝΑΛ εκτιμούν ότι το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών Θα είναι το πρώτο βήμα για την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών και στο εσωτερικό της χώρας.

Share.

Comments are closed.