Όταν ο Ισπανός Σοσιαλιστής Πέδρο Σάντσεθ αποκαλούσε «Ψεύτη» τον Αλέξη Τσίπρα

0

Ο μεγάλος νικητής των ισπανικών εκλογών, όπως έχουμε ήδη πει, ήταν αναμφισβήτητα οι Σοσιαλιστές, που κέρδισαν 37 επιπλέον έδρες σε σχέση με τις εκλογές του 2015. Το κόμμα του Πέδρο Σάντσεθ, πρώτευσε στις περισσότερες επαρχίες της χώρας, με τη νίκη του να γίνεται μεγαλύτερη αν συνδυαστεί με τον καταποντισμό των άλλοτε ανερχόμενων Podemos.
Αν γυρίσουμε τέσσερα χρόνια πίσω θα δούμε ότι τότε οι Podemos απειλούσαν να υποκαταστήσουν τους ισπανούς Σοσιαλιστές του PSOE και να γίνουν κυρίαρχο κόμμα στα αριστερά του κέντρου της Ισπανίας, όπως συνέβη στην Ελλάδα με τον ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα τότε ο Αλέξης Τσίπρας είχε ταχθεί αναφανδόν στο πλευρό τους, φέρνοντας μάλιστα στην Αθήνα, τον ηγέτη τους, Πάμπλο Ιγκλέσιας προκειμένου να τον στηρίξει στις ελληνικές εθνικές εκλογές.
Όμως τώρα ο expert στην kolotoumpa κ. Τσίπρας επιχείρησε, εγκαταλείποντας τους Podemos, να αγκαλιάσει τους Ισπανούς Σοσιαλιστές που κέρδισαν τις εκλογές. Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βγήκαν και πανηγύριζαν – άκουσον ακουσον – που ένα σοσιαλιστικό κόμμα, το οποίο ανήκει στη Σοσιαλιστική Ομάδα της Ευρώπης και στη Σοσιαλιστική Διεθνή του Γ. Παπανδρέου και δεν έχει ουδεμία σχέση με Ευρωπαϊκό Αριστερό Κόμμα, στο οποίο ανήκει το κόμμα του Τσίπρα, νίκησε τη δεξιά στην Ισπανία.
Κι αν όλα αυτά μπορεί κανείς με μπόλικη καλοπροαίρετη διάθεση να τα ξεπεράσει, εκείνο που δεν ξεπερνιέται είναι ότι το 2015, μόλις πριν τέσσερα χρόνια ο Πέδρο Σάντσεθ αποκαλούσε τον Αλέξη Τσίπρα «ψεύτη». Όπως φαίνεται στο πιο κάτω βίντεο, ο αρχηγός των Σοσιαλιστών, δήλωνε το 2015 από το βήμα της Ισπανικής Βουλής πως «Ο Τσίπρας είπε ψέματα στους Έλληνες, όπως ο Ραχόι είχε πει ψέματα στους Ισπανούς».

Δείτε το συγκεκριμένο βίντεο

Μάλιστα αυτή τη φράση, ο κ. Σάντσεθ την είχε αναρτήσει και στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter. 
Δείτε την ανάρτηση του Πέδρο Σάντσεθ στο twitter στις 15 Ιουλ 2015

Share.

Comments are closed.