Βενεζουέλα: Μία γυναίκα κι ένα δεκατετράχρονο αγόρι νεκροί – δεκάδες οι τραυματίες – Τι λέει Έλληνας από το Καράκας

0

Ο θάνατος μιας γυναίκας 27 ετών διαπιστώθηκε το βράδυ της Τετάρτης [ξημερώματα Πέμπτης ώρα Ελλάδας] στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε μετά τον τραυματισμό της από σφαίρα στο κεφάλι στη διάρκεια διαδήλωσης εναντίον του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο στο Καράκας, γνωστοποίησε μια μη κυβερνητική οργάνωση.
«Καταδικάζουμε τη δολοφονία της νεαρής Χουρούμπιθ Ραουσέο», η οποία χτυπήθηκε «από σφαίρα στο κεφάλι κατά τη διάρκεια διαδήλωσης», ανέφερε μέσω Twitter το Παρατηρητήριο Κοινωνικών Συγκρούσεων στη Βενεζουέλα.


Η νεαρή τραυματίστηκε θανάσιμα κοντά στην αεροπορική βάση Λα Καρλότα, στο ανατολικό τμήμα του Καράκας, όταν ξέσπασαν επεισόδια καθώς διαδηλωτές αποπειράθηκαν να κλείσουν τον δρόμο που εκτείνεται κατά μήκος της στρατιωτικής εγκατάστασης.
Οι διαδηλωτές, αρκετοί με καλυμμένα τα πρόσωπα, άρχισαν να πετούν πέτρες και κοκτέιλ μολότοφ εναντίον ανδρών της μπολιβαριανής εθνικής φρουράς (GNB), ενός σώματος παρόμοιου με τη χωροφυλακή, που είναι αρμόδιο για την επιβολή της τάξης, που αντέδρασαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων.
Επιπλέον το Παρατηρητήριο Κοινωνικών Συγκρούσεων στη Βενεζουέλα μέσω Twitter ανακοίνωσε το θάνατος ενός δεκατετράχρονου αγοριού εφήβου στην περιοχή της Αλταμίρας.
«Επιβεβαιώνεται ο θάνατος ενός άλλου έφηβου, Yoifre Hernández Vásquez (14 ετών) ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα  από μια σφαίρα χθες 01.05.19 κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης στην Altamira

Δείτε βίντεο με τις συγκρούσεις που βρήκαμε στο twitter

Έλληνας κάτοικος στο Καράκας περιγράφει τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα
Στις δραματικές εξελίξεις στη Βενεζουέλα αναφέρθηκε Έλληνας κάτοικος του Καράκας αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι αυτό που γίνεται αυτές τις ημέρες δεν είναι πραξικόπημα.
Ο Θ. Μαραγγέλης, ένας από τους χιλιάδες Έλληνες που ζουν στο Καράκας, μιλώντας στον ANT1 υπογράμμισε ότι η αντιπολίτευση «οργάνωσε διαδηλώσεις σε πάνω από 300 σημεία σε όλη τη χώρα και η κυβέρνηση αντιμετώπισε μόλις 23 από αυτές», κάτι που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του δείχνει πως δεν υπάρχουν αρκετές αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις για να τους αντιμετωπίσουν.
Σύμφωνα με την εικόνα που περιγράφει ο Θ.Μαραγγέλης, «δεν ήταν πραξικόπημα» αυτό που έγινε, αλλά «στρατιωτικοί που βγήκαν και είπαν ότι δεν υποστηρίζουν τον Μαδούρο και κάλεσαν τον κόσμο να βγει στο δρόμο».
«Δεν οργανώθηκαν, δεν πήγαν στο Προεδρικό Μέγαρο, δεν βγήκαν τα τανκς στο δρόμο», συμπλήρωσε και τόνισε πως η κυβέρνηση Μαδούρο «δεν είναι κανονικά εκλεγμένη».

Share.

Comments are closed.