Αλέξης Τσίπρας: «Μήνυμα ελπίδας» η επικράτηση των σοσιαλιστών στην Ισπανία – Ούτε λέξη για το αδερφό κόμμα τους Podemos

0

Με ένα ενθουσιώδες μήνυμα για την νίκη των «προοδευτικών δυνάμεων» του Πέδρο Σάντσεθ, αλλά χωρίς ούτε μια λέξη για τον αδερφό κόμμα τους Podemos που καταποντίστηκαν, σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ισπανία.
Και γιατί, άλλωστε να μιλήσει για τους Podemos; Ποιος θυμάται ότι πριν από τέσσερα χρόνια, στην προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα, τις ενθουσιώδεις εμφανίσεις του Αλέξη Τσίπρα και του Πάμπλο Ιγκλέσιας;
Τώρα ο στόχος είναι άλλος. Είναι να αλωθεί ο σοσιαλιστικός χώρος (ΠΑΣΟΚ κλπ), μιας και η αριστερά είναι πια παρελθόν και δεν μπορεί να του προσφέρει πια εξουσία!
Από τότε έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι και πολλά έχουν συμβεί μεταξύ αυτών και τα ότι:

  • μέσα στα τέσσερα αυτά χρόνια έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι: έχει μεσολαβήσει η στροφή σε σχέση με τους δανειστές,
  • το μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση Τσίπρα αλλά και
  • η προσέγγιση του ίδιου του πρωθυπουργού με τους σοσιαλιστές της ΕΕ.

Ο Αλέξης Τσίπρας, στο μήνυμα που ανάρτησε στον προσωπικό λογαριασμό στο twitter επέλεξε να μην κάνει το παραμικρό σχόλιο για τους Podemos που βούλιαξαν, αλλά να μιλήσει για την επικράτηση του Σάντσεθ.

Η ανάρτηση Τσίπρα για τις εκλογές στην Ισπανία
«Η επικράτηση των προοδευτικών δυνάμεων στην Ισπανία και η κατάρρευση του δεξιού PP είναι μήνυμα ελπίδας. Ας μη βιάζονται κάποιοι να προκαταλάβουν την επικράτηση της δεξιάς στην Ευρώπη» έγραψε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Καμαρώστε το twitter Τσίπρα

Ποιος θα πίστευε πριν από τέσσερα χρόνια, ότι θα τα ζούσαμε όλα αυτά,  που ζούμε σήμερα;

Share.

Comments are closed.