Εκλογές στην Ισπανία: Μεγάλη συμμετοχή «βλέπουν» οι αναλυτές – Ο Σάντσεθ φαβορί, η άκρα Δεξιά παραμονεύει

0

Οι Ισπανοί άρχισαν σήμερα να ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές που αναμένεται ότι θα σηματοδοτηθούν από μια επιστροφή της άκρας δεξιάς. Η ψηφοφορία άρχισε στις 9 π.μ. (τοπική ώρα, 10:00 ώρα Ελλάδας) και θα τελειώσει στις 8 μ.μ. (21:00 ώρα Ελλάδας).
Το ποσοστό συμμετοχής στις βουλευτικές εκλογές που διεξάγονται σήμερα στην Ισπανία ανέρχεται στο 60,75% στις 18:00 τοπική ώρα (δυο ώρες πριν κλείσουν οι  κάλπες, 17:00 ώρα Ελλάδος), σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, 9,5 μονάδες περισσότερο από ό, τι στις τελευταίες εκλογές, που πραγματοποιήθηκαν το 2016.
Οι Ισπανοί ψηφίζουν σήμερα στις βουλευτικές εκλογές που αναμένεται ότι θα σηματοδοτηθούν από μια επιστροφή της άκρας δεξιάς μετά από 40 χρόνια μετά τον θάνατο του δικτάτορα Φρανθίσκο Φράνκο.
Ο απερχόμενος σοσιαλιστής πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ είναι το φαβορί στις δημοσκοπήσεις, χωρίς όμως να συγκεντρώνει την απόλυτη πλειοψηφία, κάτι που θα υποχρεώσει όλα τα κόμματα να επιδιώξουν τον σχηματισμό συνασπισμών, σε ένα κοινοβούλιο που αναμένεται ότι θα είναι περισσότερο κατακερματισμένο παρά ποτέ και στο οποίο επικρατεί η πόλωση εξαιτίας της απόπειρας απόσχισης της Καταλονίας το 2017.

Δείτε βίντεο της Ισπανικής εφημερίδας EL PAIS με δηλώσεις Pedro Sánchez (PSOE – Σοσιαλιστές), Pablo Iglesias (United Podemos), Albert Rivera (Ciudadanos – πολίτες), Santiago Abascal (Vox- ακροδεξιοί) και Pablo Casado ( PP – Λαϊκό Κόμμα)

Share.

Comments are closed.