Politico για Πολάκη: Απίστευτο μέλος αριστερής κυβέρνησης να επιτίθεται με τόσο ωμό τρόπο σε άτομο με αναπηρία

0

Στην αήθη επίθεση του Παύλου Πολάκη στον «καθηλωμένο σε αναπηρικό καροτσάκι» υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιο Κυμπουρόπουλο αναφέρεται το Politico σχολιάζοντας ότι «είναι αξιοσημείωτο από μόνο του ένα μέλος αριστερής κυβέρνησης να επιτίθεται με τόσο ωμό τρόπο σε άτομο με αναπηρία».
Στη στήλη Letter from Athens και με αφορμή την πρόταση μομφής που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία κατά του Παύλου Πολάκη το Politico αναφέρει ότι το σχόλιο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας «προκάλεσε απογοήτευση εντός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που είδε τη διαμάχη να θέτει σε κίνδυνο το προφίλ της ως μιας κυβέρνησης που φροντίζει τους αδύναμους»
Το Politico περιγράφει πώς επιτέθηκε ο Πολάκης στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, σημειώνοντας ότι αντιδράσεις δεν υπήρξαν μόνον από την αντιπολίτευση αλλά και από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ «αλλά όχι από τον πρωθυπουργό», όπως σχολιάζει.
«Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξάνθος περιέγραψε τα σχόλια του αναπληρωτή του ως “προφανώς ατυχή” στην ελληνική τηλεόραση και είπε ότι θλίβεται που η υπόθεση έδωσε στη ΝΔ “την ευκαιρία να αντεπιτεθεί».
«Ποιος θα έχανε μια ευκαιρία σαν κι αυτή να στρίψει το μαχαίρι στην πληγή;», διερωτάται το Politico παραθέτοντας δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για το θέμα: «Αυτά τα σχόλια ήταν λίαν μικροπρεπή. Το ίδιο είναι και το γεγονός ότι ο Τσίπρας συνεχίζει να στηρίζει τον υπουργό του λέγοντας ότι θα μετατρέψει την πρόταση μομφής σε πρόταση εμπιστοσύνης για την κυβέρνησή του. Ο Πολάκης είναι το πρόσωπο και η φωνή του Τσίπρα, που βάζει άλλους να κάνουν τη βρώμικη δουλειά του» λέει ο αρχηγός της ΝΔ στο Politico.

  • Διαβάστε το δημοσίευμευμα του δημοσιογράφου Florian Eder, στη στήλη «Brussels Playbook» του και με τίτλο «Letter From Athens» του αμερικάνικου πολιτικού περιοδικού Politico, στα αγγλικά, πατώντας ΕΔΩ
Share.

Comments are closed.