Εconomist: Βαριά ήττα για ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές

Ο Έλληνας πρωθυπουργός σύμφωνα με το διεθνούς φήμης είναι ατάραχος όπως ακριβώς ήταν και ο Σωκράτης πριν πιει το κώνειο παρόλο που βλέπει τον εκλογικό του αφανισμό να έρχεται.
Με λίγα λόγια μιλάει για συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ ο Economist στις επικείμενες ευρωεκλογές αλλά και τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.
Οι εκλογές του Μαΐου, επισημαίνει το διεθνούς φήμης περιοδικό, αποτελούν την πρώτη εκλογική διαδικασία για την Ελλάδα από το Σεπτέμβριο του 2015 και γι’ αυτό θα αποτελέσουν «βαρόμετρο» για τις βουλευτικές εκλογές.
Ο Economist αναμένει η κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία γεγονός που σημαίνει, κάλπες τον Οκτώβριο, καθώς, όπως  υποστηρίζει, «θα προσκολληθεί στην εξουσία λόγω της χαμηλής δημοτικότητάς της». «Αναμέναμε ότι η Kυβέρνηση θα συνδύαζε τις πρόωρες εκλογές με τις Eυρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές. Παρ’όλα αυτά, η δημοτικότητα και αξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον τόσο χαμηλή, που αναμένουμε ότι θα προσκολληθεί στην εξουσία μέχρι που θα πλησιάζει το τέλος της τετραετίας», επισημαίνεται στην έκθεση του Economist.
Σημειώνει δε πως ο Αλέξης Τσίπρας επικράτησε και στις Εκλογές του Ιανουαρίου, καθώς και στις επαναληπτικές του Σεπτέμβριου του ίδιου έτους. Τώρα το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ έχει υποχωρήσει μεταξύ 19%-22%, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ενώ η Νέα Δημοκρατία έχει ανέβει στο 29% με 31%.
Συμπερασματικά θα λέγαμε ότι ο Economist αναμένει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει στις επόμενες βουλευτικές Εκλογές αλλά προσθέτει ότι είναι πιθανό να δυσκολευθεί η Νέα Δημοκρατία στο σχηματισμό μονοκομματικής Κυβέρνησης.

  • Διαβάστε το πλήρες άρθρο του εβδομαδιαίου βρετανικού περιοδικού Τhe Economist με τίτλο «Syriza, Greece’s ruling party, is headed for electoral defeat» στα αγγλικά, πατώντας ΕΔΩ
AddThis Website Tools
Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Δήμος Αθηναίων: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το τουρνουά μπάσκετ GNC LOUX 3on3 στην πλατεία Κοτζιά [Βίντεο]

Ένα διήμερο γεμάτο μπάσκετ και διακρίσεις έφτασε στο τέλος του. Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν το…

7 ώρες ago

Γ. Μανιάτης: Mε καθυστέρηση 4 ετών και μετά από καταδίκη του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, η κυβέρνηση ανακοινώνει Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό

Με αφορμή την σημερινή ανακοίνωση του Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού ο Ευρωβουλευτής καθ. Γιάννης Μανιάτης έκανε…

7 ώρες ago

Η ΚΕΔΕ διεκδικεί ισότιμο ρόλο της Αυτοδιοίκησης στο σχεδιασμό και υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων

Με καθαρό και διεκδικητικό λόγο, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) έθεσε στη σύσκεψη που…

8 ώρες ago

ΕΛΣΤΑΤ: Το 26,9% του πληθυσμού της χώρας βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας – Aναλυτικοί πίνακες

Σοκάρουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με τα οποία ο πληθυσμός της χώρας που βρίσκεται…

11 ώρες ago

Νίκος Τσούλιας*: Το Πάσχα σε παλιά Αναγνωστικά!

Τα Αναγνωστικά, τι ήταν τότε; Ο "κόσμος όλος" για τις μικρές κοινωνίες των αγροτικών χωριών.…

13 ώρες ago

Μανώλης Χριστοδουλάκης: Ερώτηση στη Βουλή για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Νέας Μάκρης

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Χριστοδουλάκης, κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, επισημαίνοντας τις…

17 ώρες ago