Εconomist: Βαριά ήττα για ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές

0

Ο Έλληνας πρωθυπουργός σύμφωνα με το διεθνούς φήμης είναι ατάραχος όπως ακριβώς ήταν και ο Σωκράτης πριν πιει το κώνειο παρόλο που βλέπει τον εκλογικό του αφανισμό να έρχεται.
Με λίγα λόγια μιλάει για συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ ο Economist στις επικείμενες ευρωεκλογές αλλά και τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.
Οι εκλογές του Μαΐου, επισημαίνει το διεθνούς φήμης περιοδικό, αποτελούν την πρώτη εκλογική διαδικασία για την Ελλάδα από το Σεπτέμβριο του 2015 και γι’ αυτό θα αποτελέσουν «βαρόμετρο» για τις βουλευτικές εκλογές.
Ο Economist αναμένει η κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία γεγονός που σημαίνει, κάλπες τον Οκτώβριο, καθώς, όπως  υποστηρίζει, «θα προσκολληθεί στην εξουσία λόγω της χαμηλής δημοτικότητάς της». «Αναμέναμε ότι η Kυβέρνηση θα συνδύαζε τις πρόωρες εκλογές με τις Eυρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές. Παρ’όλα αυτά, η δημοτικότητα και αξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον τόσο χαμηλή, που αναμένουμε ότι θα προσκολληθεί στην εξουσία μέχρι που θα πλησιάζει το τέλος της τετραετίας», επισημαίνεται στην έκθεση του Economist.
Σημειώνει δε πως ο Αλέξης Τσίπρας επικράτησε και στις Εκλογές του Ιανουαρίου, καθώς και στις επαναληπτικές του Σεπτέμβριου του ίδιου έτους. Τώρα το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ έχει υποχωρήσει μεταξύ 19%-22%, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ενώ η Νέα Δημοκρατία έχει ανέβει στο 29% με 31%.
Συμπερασματικά θα λέγαμε ότι ο Economist αναμένει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει στις επόμενες βουλευτικές Εκλογές αλλά προσθέτει ότι είναι πιθανό να δυσκολευθεί η Νέα Δημοκρατία στο σχηματισμό μονοκομματικής Κυβέρνησης.

  • Διαβάστε το πλήρες άρθρο του εβδομαδιαίου βρετανικού περιοδικού Τhe Economist με τίτλο «Syriza, Greece’s ruling party, is headed for electoral defeat» στα αγγλικά, πατώντας ΕΔΩ
Share.

Comments are closed.