Ι.Π. Μεσολογγίου: Η βραδινή πομπή και η αναπαράσταση της ανατίναξης του Καψάλη [Βίντεο-Φωτο]

0

Με το κορυφαίο το γεγονός της Αναπαράστασης της Ανατίναξης του Καψάλη ολοκληρώθηκαν οι αποψινές εκδηλώσεις των Γιορτών Εξόδου του Μεσολογγίου.
Προηγήθηκε η πομπή που ξεκίνησε από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου καθώς και πολλοί επίσημοι, μεταξύ των οποίων ήταν και ο υφυπουργός Υποδομών, Θάνος Μωραΐτης ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, βουλευτές, ο Γιώργος Βαρεμένος ως εκπρόσωπος την Βουλής των Ελλήνων, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απ. Κατσιφάρας, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντ/γος Γ. Καμπάς, εκπρόσωποι των Αρχηγείων των Σωμάτων Ασφαλείας και του Στρατού, οι Πρέσβεις και εκπρόσωποι Πρεσβειών  Φινλανδίας, Μεγάλης Βρετανίας, Ρουμανίας, Πολωνίας, Ελβετίας, Γαλλίας, Κύπρου, Ρωσικής Κοινοπολιτείας και Βουλγαρίας, Επίσης οι Πρόξενοι επί Τιμή Αυστρίας και Ελ Σαλβαδόρ. Ο ευρωβουλευτής Ν. Μαριάς, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, Σωμάτων ασφαλείας, φορέων και συλλόγων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Στην αποψινή πομπή συμμετείχαν πολλά τμήματα με 7.000 άτομα περίπου και 22 φιλαρμονικές από διάφορες περιοχές της χώρας, που θέλησαν να αποτίσουν φόρο τιμής στην Θυσία των Μεσολογγιτών και όπως κάθε χρόνο η συγκίνηση ήταν διάχυτη.

Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Νικόλαος Καραπάνος κατά την ομιλία του, χαρακτήρισε την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου ως την «Ψυχή του Γένους των Ελλήνων», σημειώνοντας παράλληλα πως «…Το Μεσολόγγι ήταν, είναι και θα παραμείνει η Κιβωτός του Έθνους μας. Θα είναι το αιώνιο σύμβολο, το λάβαρο μιας Θυσίας, που μπροστά της λύγισαν ακόμη και οι πιο άκαμπτες συνειδήσεις. Και πάντα θα βρίσκεται εδώ να καλεί με τρανή φωνή το λαό μας σε συλλογισμό, εγρήγορση και πνευματική ανάταση, που τόσο έχει ανάγκη. … Κι όσο αυτή η πολιτεία θα στέκεται εδώ, βαστώντας με τα δυναμωμένα χέρια των παιδιών της τα ιερά κειμήλια της Ιστορίας της, τόσο η Ψυχή αυτού του Γένους
θα είναι πανίσχυρη, γνήσια κι αποφασισμένη»
.

Δείτε βίντεο με τη βραδινή πομπή για την ηρωική Έξοδο του Μεσολογγίου από το IONIAN CHANNEL

Δείτε φωτογραφικό υλικό του www.fourtounis.gr από την πομπή (165 φωτο)

Share.

Comments are closed.