ΚΙΔΗΣΟ: Fake news το σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή

0

Ως μία “κατασκευασμένη ιστορία” χαρακτηρίζει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών το σχέδιο “Πυθία” που σχετιζόταν με πιθανή απόπειρα δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή, όταν ήταν πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι έστω και με καθυστέρηση αποδέχτηκε ότι ανήκει στην κατηγορία των fake news.
Αναλυτικά:
«Η υπόθεση με το δήθεν σχέδιο δολοφονίας του πρώην Πρωθυπουργού, όσο ήταν ακόμα στο Μαξίμου καθοδηγώντας το θεσμικό και οικονομικό εκτροχιασμό της χώρας, αποκαλύπτεται με καθυστέρηση τουλάχιστον μίας δεκαετίας, για αυτό που ήταν πάντα: μια κατασκευασμένη ιστορία, fake news με σκοπό την επίδραση στη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος και τη διαχείριση της κοινωνίας μέσα από την παραπλάνηση.
Επιστήμονες οι δεξιοί στο να κάνουν το μαύρο-άσπρο, με πειθήνιους αρθρογράφους, σχολιαστές, κάποιους πρόθυμους δημοσιογράφους και συνεργάτες σε όλα τα μήκη και πλάτη της δημόσιας ζωής, όχι μόνο τώρα, αλλά από την εποχή του ΑΣΠΙΔΑ.
Ό,τι και αν κάνουν όμως, όσον αφορά τη συγκεκριμένη περίοδο, δεν θα καταφέρουν ποτέ να καλύψουν το μεγάλο έγκλημα των κυβερνήσεων Καραμανλή, ότι με τις σπάταλες και τις άφρονες επιλογές τους οδήγησαν τη χώρα ένα βήμα πριν από μία εθνική καταστροφή.
Μέρος αυτής της πολιτικής και επικοινωνιακής σκευωρίας, ήταν και η προσπάθεια σύνδεσης του Μιχάλη Καρχιμάκη στο παραμύθι, εκδικητικά, για όσα αποκάλυπτε καθημερινά τότε για τη διακυβέρνηση Καραμανλή των δεκάδων σκανδάλων – και μέσω αυτού, του Γιώργου Παπανδρέου

Share.

Comments are closed.