Δημήτρης Κουσελάς: Τα «έργα» και τα νέα παραμύθια!!

0

Τέσσερα χρόνια στην Κυβέρνηση ο κος Τσίπρας έγινε ο πιο «πρόθυμος» για τους ισχυρούς της Ευρώπης. Με τις δεσμεύσεις που ανέλαβε βάζει «θηλιά» στον λαιμό της χώρας, υπονομεύει με την εξοντωτική φορολογία την Ανάπτυξη και την Κοινωνική Συνοχή.
Παραδίδει στα χέρια των ξένων τον Εθνικό πλούτο, χτίζει σχέσεις διαπλοκής με τα κρατικοδίαιτα οικονομικά συμφέροντα.
Από την άλλη, διαλύει το Κοινωνικό Κράτος, μειώνει το αφορολόγητο για μισθωτούς-συνταξιούχους, περιορίζει τις ευκαιρίες για τους νέους, τους άνεργους, τους εργαζόμενους.
Εξοντώνει με την υψηλή φορολογία νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Την ίδια ώρα που φτωχοποιεί τους Έλληνες και εξοντώνει την μεσαία τάξη, αντικαθιστά την κοινωνική πολιτική με τα προσωρινά επιδόματα ελεημοσύνης.
Τέσσερα χρόνια ο κ. Τσίπρας συνεργάζεται στενά με την ακροδεξιά των ΑΝΕΛ και την Καραμανλική συνιστώσα.
Εφαρμόζει καθεστωτική πολιτική, επιχειρώντας να ελέγξει την δικαιοσύνη, να επαναφέρει το πελατειακό κράτος, να υπονομεύσει τους θεσμούς που δεν μπορεί να ελέγξει.
Ταυτόχρονα προκειμένου να παραμείνει στην καρέκλα της εξουσίας, απειλεί, δημιουργεί εικόνα απαξίωσης και παρακμής του Κοινοβουλίου και του πολιτικού μας συστήματος.
Με αυτές τις ενέργειες ο κ. Τσίπρας γίνεται ο πολιτικός χορηγός της ακροδεξιάς.
Η μόνη «γέφυρα» που κατάφερε να στήσει είναι με την ακροδεξιά και τη δεξιά. Αυτούς που υποτίθεται ότι «πολεμά!!!
Τώρα λίγο πριν τις εκλογές ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να κρυφτεί πίσω από τον φερετζέ μιας δήθεν προοδευτικής συμμαχίας. Να ρίξει στάχτη στα μάτια.
Δείχνει  απελπισία και απόγνωση.
Γι’ αυτό επιχειρεί και πάλι να φορέσει το «προσωπείο» του δήθεν προοδευτικού.
Να κρύψει το αληθινό, απεχθές πρόσωπο της πολιτικής του, για το οποίο ο ίδιος φαίνεται ότι ντρέπεται.
Δεν τολμά να παρουσιασθεί και να κριθεί από τους πολίτες.
Βλέπει την ενεργή αποδοκιμασία τους σε όλη την Ελλάδα.
Πολύ αργά. Η αυλαία της θητείας του πέφτει οριστικά. Τίποτε πια δεν μπορεί να τους σώσει.
Ο κ. Τσίπρας επιστρατεύει τώρα γυρολόγους, θεσιθήρες, αζήτητα των  κομμάτων, ακροδεξιούς και δεξιούς, νομίζοντας ότι μπορεί ακόμη να κοροϊδεύει τους πολίτες.
Ο κ. Τσίπρας σφιχταγκαλιάζει το παλιό, και το φθαρμένο, αφού δεν έχει καμία σχέση με το νέο.
Διαστρεβλώνοντας κυνικά την πραγματικότητα, επιχείρησε να εμφανίσει ότι μαζί με τους «ξεχασμένους» και τους πολιτικούς γυρολόγους  που περισυνέλεξε, εκφράζει δήθεν ορισμένες δυνάμεις της κεντροαριστεράς.
Δυστυχώς γι’ αυτόν δεν εκφράζει απολύτως τίποτε.
Ο ανακοινώσεις τόσο των PES Activists, όσο και των επώνυμων στελεχών που προέρχονται από την «Αριστερή Πρωτοβουλία» του έδωσαν σκληρή απάντηση, τονίζοντας ότι συνεχίζουν να αγωνίζονται μέσα από τις τάξεις του Κινήματος Αλλαγής.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Θεοχαρόπουλος δεν δίστασε να διαλύσει την ΔΗΜΑΡ, για μια χειραψία και μια υπόσχεση από τον κ. Τσίπρα.
Είναι όμως προφανές ότι η πλειοψηφία των στελεχών της Ανανεωτικής Αριστεράς είτε παραμένει μαχητικά στο Κίνημα Αλλαγής, είτε διαχωρίζουν πλήρως τη θέση τους από τους τυχοδιωκτισμούς και την πολιτική συναλλαγή!!
Το Κίνημα Αλλαγής και η Φώφη Γεννηματά εκφράζουν  το μεγάλο Προοδευτικό ρεύμα των πολιτών, των ζωντανών κοινωνικών και παραγωγικών δυνάμεων της χώρας, που καθημερινά μεγαλώνει.
Ενισχυμένοι από την επιτυχία του Συνεδρίου μας, είμαστε ΞΑΝΑ ΜΠΡΟΣΤΑ, για την Προοδευτική Ανατροπή που έχει ανάγκη ο τόπος.

Προηγούμενο άρθρο

  1. Δημήτρης Κουσελάς: Καθαρή έξοδος= Καθαρή εξαπάτηση
Share.

Comments are closed.