Μάκης Γιομπαζολιάς*: Ω της υποκρισίας

0

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει δέσμευση του ΚΙΝ.ΑΛ ότι δεν θα συνεργαστεί με την Νέα Δημοκρατία.
Και η ΝΔ θέλει δέσμευση του ΚΙΝ.ΑΛ ότι δεν θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Τι πόνος κι αυτός..! Και τι παραλογισμός, να ζητούν από ένα κόμμα που δημοσκοπικά δεν διεκδικεί την πρώτη η την δεύτερη θέση, να επιλέξει από τώρα… αγαπητικό..!
Δόλιες και υποκριτικές οι απαιτήσεις και των δύο..
Διότι αυτό που πράγματι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ, εάν η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές αλλά όχι αυτοδύναμα, είναι να οδηγηθεί η χώρα σε νέες εκλογές με απλή αναλογική. Και τότε να “υποχρεωθεί” το ΚΙΝ.ΑΛ να συνεργαστεί μαζί του, για “προοδευτική Κυβέρνηση”, έστω και αν η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα.
Και αυτό που πράγματι θέλει η ΝΔ, εάν δεν έχει αυτοδυναμία, είναι να μην γίνουν νέες εκλογές με απλή αναλογική, από τις οποίες κανένα κόμμα δεν θα βγει αυτοδύναμο. Άρα το ΚΙΝ.ΑΛ να στηρίξει κυβέρνηση ΝΔ και αλλαγή του εκλογικού νόμου.
Και γιατί δεν δεσμεύονται τα δύο κόμματα που διεκδικούν τις δύο πρώτες θέσεις, ότι όποιο έρθει δεύτερο δεν αποκλείει συνεργασία με το πρώτο, για μια ευρύτατη πλειοψηφία και για το καλό της χώρας..? Δεν το κάνουν για να μην αυτοκτονήσουν προεκλογικά ε..?
Και θέλουν να αυτοκτονήσει το ΚΙΝ.ΑΛ..? Με ποια λογική..?
Όλα αυτά παραγνωρίζουν τον βασικό παράγοντα στην δημοκρατία. Τον λαό, που με την ψήφο του αποφασίζει, πως θέλει το μετεκλογικό σκηνικό.
Μήπως πρέπει να δεσμευτεί δημόσια ο λαός, πως και τι θα ψηφίσει..? 
Στην προφανή υποκρισία το όριο είναι η σοβαρότητα και ο σεβασμός της νοημοσύνης των πολιτών.
Στην δημοκρατία δεν υπάρχει όριο ούτε στην ελευθερία εκλογικών επιλογών των πολιτών ούτε στην ελευθερία μετεκλογικών επιλογών των κομμάτων.  
Είναι λοιπόν, όχι μόνο δόλιες και υποκριτικές αλλά και αντιδημοκρατικές οι απαιτήσεις προεκλογικών δεσμεύσεων και πολιτικών αυτοχειριασμών.

* Ο Μάκης Γιομπαζολιάς είναι δημοσιογράφος γεννημένος στο Περιστέρι Αττικής. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Υπηρέτηση την δημοσιογραφία από διαφορετικά πόστα: ρεπόρτερ, αρχισυντάκτης και διευθυντικό στέλεχος σε εφημερίδες, ραδιόφωνα και κανάλια της δημόσιας και της ιδιωτικής τηλεόρασης. Υπήρξε συνδικαλιστής της ΕΣΗΕΑ. Αναμείχθηκε στην πολιτική και την αυτοδιοίκηση (δύο φορές υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, τρεις τετραετίες εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής). Συμμετέχει στον όμιλο κοινωνικού και πολιτικού προβληματισμού ΑΚΤΙΔΑ.

Πατήστε και δείτε τα προηγούμενα 29 άρθρα του Μάκη Γιομπαζολιά

Share.

Comments are closed.