Γιάννης Σγουρός: Να σταματήσουμε να ανακυκλώνουμε χαμένες ευκαιρίες στη διαχείριση των απορριμμάτων

0

Να σταματήσει η Αττική να ανακυκλώνει χαμένες ευκαιρίες, θέτει ως βασικό στόχο της Παράταξής του ο Γιάννης Σγουρός για την επόμενη μέρα στη διαχείριση των απορριμμάτων στο λεκανοπέδιο της Αττικής.
Όπως σημειώνει σε άρθρο του στην ιστοσελίδα www.airetos.gr και στην έντυπη έκδοσή του η επαναδιάταξη του τοπίου στη διαχείριση των απορριμμάτων είναι μονόδρομος με προτεραιότητα στις αρχές της κυκλικής οικονομίας και των καλών πρακτικών που ακολουθούνται στην υπόλοιπη Ευρώπη, για να ξεφύγει η Αττική από τον πάτο στη διαχείριση των απορριμμάτων στον οποίο βρίσκεται.
Ο Γιάννης Σγουρός ασκεί σκληρή κριτική στην Παράταξη της Ρένας Δούρου καθώς την 5ετία που πέρασε η Αττική συνέχισε να στηρίζεται αποκλειστικά στο παρωχημένο της υγειονομικής ταφής των αποβλήτων, με αποτέλεσμα ο μοναδικός ΧΥΤΑ στη Φυλή να εξαντλείται, ενώ καμία νέα υποδομή για την ανακύκλωση δεν έχει προχωρήσει αν και υπάρχουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ που λιμνάζουν.
Όπως σημειώνει η απερχόμενη Περιφερειάρχης σε μια πρωτοφανή επίδειξη κομματικής ιδεοληψίας ακύρωσε, αμέσως μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά της τους διαγωνισμούς που είχαν προκηρυχτεί για τη δημιουργία νέων Μονάδων Επεξεργασίας μέσω ΣΔΙΤ, χωρίς όμως να διαθέτει σοβαρό εναλλακτικό σχέδιο. Το αποτέλεσμα ήταν να χαθούν 400 εκ. € από κοινοτικά και ιδιωτικά κεφάλαια χωρίς εν τω μεταξύ να γίνει κανένα βήμα προς το εμπρός.
Την ίδια στιγμή σε αντίθεση με την κα Δούρου η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διατήρησε και συνέχισε τις συμβάσεις μέσω ΣΔΙΤ στην υπόλοιπη Ελλάδα (Πελοπόννησο, Ήπειρο, Δυτική Μακεδονία, Ηλεία) αναγνωρίζοντας ότι η συγκεκριμένη μορφή χρηματοδότησης αποτελεί χρήσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο.
Στο ίδιο άρθρο ο Γιάννης Σγουρός κατηγορεί τη Ρένα Δούρου για προκλητική διγλωσσία αφού υποσχέθηκε στους κατοίκους της Φυλής και του Γραμματικού ότι οι εγκαταστάσεις διαχείρισης απορριμμάτων στις περιοχές τους θα κλείσουν και στη συνέχεια έκανε τα ακριβώς αντίθετα από όσα έταξε, προκαλώντας τη δικαιολογημένη οργή τους.
Το εύκολο είναι να γκρεμίσεις, το δύσκολο είναι να χτίσεις σημειώνει ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής που καταλήγει ότι η παρακαταθήκη της Ρένας Δούρου στη διαχείριση των απορριμμάτων είναι καμία νέα υποδομή, καμία μελέτη, ένας χώρος ταφής υπό εξάντληση με τους πολίτες στα κάγκελα.

Share.

Comments are closed.