«Προδότες» φώναζαν και αποδοκίμαζαν τον Γιώργο Βαρεμένο, στην παρέλαση της Μελβούρνη [βίντεο]

0

Με έντονες αποδοκιμασίες «υποδέχθηκαν» οι ομογενείς τον Γιώργο Βαρεμένο, που πήγε στη Μελβούρνη προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.
Η παρέλαση άρχισε με τα τμήματα των συλλόγων και οργανισμών των Ελλήνων Ποντίων καθώς ήταν αφιερωμένη στην μνήμη των θυμάτων της Ποντιακής Γενοκτονίας και πλήθος κόσμου. Μάλιστα σύμφωνα με εκτιμήσεις στην φετινή παρέλαση ο αριθμός των συμπαροίκων που παραβρέθηκε ήταν μεγαλύτερος από ότι πέρσι.
Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης ξεκίνησε η ομιλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, τότε ξεκίνησαν οι αποδοκιμασίες, για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Κάποιοι άρχισαν να φωνάζουν «Ελλάς, Ελλάς Μακεδονία», να αποκαλούν τον κ. Βαρεμένο «αλήτη» και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «προδότες» και τον γιούχαραν.
Μάλιστα, κάποιος από τους πιο «θερμόαιμους» πέταξε και δύο μπουκάλια προς τον κ. Βαρεμένο, χωρίς αυτά να απειλήσουν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ενώ η ομιλία του ήταν πολύ δύσκολο να ακουστεί, λόγω των συνθημάτων. Λίγα λεπτά αργότερα, ενώ συνεχίζονταν οι αποδοκιμασίες, η ασφάλεια του κ. Βαρεμένου έκρινε ότι θα έπρεπε να απομακρυνθεί από τον χώρο, όπως κι έγινε.
Οι αποδοκιμασίες κατά την διάρκεια της παρέλασης έρχονται μία μέρα μετά την άρνηση εισόδου τόσο στον κ. Βαρεμένο όσο και τον πρόξενο Δημήτρη Μιχαλόπουλο, στην εκδήλωση για τα 60 χρόνια από την ίδρυση της Παμμεσηνιακής Αδελφότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας «Ο Παπαφλέσσας».

Γιώργος Βαρεμένος: Μεμονωμένο περιστατικό, φώναζαν σύνθημα Χρυσαυγιτών
Ο κ. Βαρεμένος χαρακτήρισε μεμονωμένο το περιστατικό και σε δηλώσεις του σχολίασε ότι προκλήθηκε από μια χούφτα ανθρώπους, που φώναζαν σύνθημα των Χρυσαυγιτών.

«Μια δράκα άνθρωποι προσπάθησαν να λερώσουν έναν ιερό χώρο, φωνάζοντας το φασιστικής έμπνευσης σύνθημα που ακούμε από Χρυσαυγίτες στην Ελλάδα για τους πολιτικούς», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον ΘΕΜΑ 104,6, αναφερόμενος στο σύνθημα «προδότες πολιτικοί». «Λίγα άτομα είπαν αυτές τις ακραίες εκφράσεις, ένα σύνθημα φασιστικό», δήλωσε ακόμη.
«Υπερασπίστηκα την τιμή του πολιτικού κόσμου που εκπροσωπούσα. Πολλοί ομογενείς μου ζήτησαν συγγνώμη για αυτό το μεμονωμένο περιστατικό», συνέχισε ο κ. Βαρεμένος, που έκανε λόγο για «εκφράσεις που αρμόζουν σε υπόκοσμο». Όταν του επισημάνθηκε για τις αντιδράσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών σχολίασε «Δεν μιλάω για τη διαφωνία, αυτή είναι σεβαστή. Είμαι διατεθειμένος να κάνω διάλογο οπουδήποτε».

Η “Νέα Δημοκρατία” καταδικάζει τα επεισόδια σε βάρος του Βαρεμένου στη Μελβούρνη
«Δεν είναι ωραίο να βλέπεις τον αντιπρόεδρο του ελληνικού Κοινοβουλίου να δέχεται προπηλακισμούς», σχολίασε στο ΣΚΑΪ ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στις αποδοκιμασίες που δέχτηκε ο Γιώργος Βαρεμένος στη Μελβούρνη μετά το πέρας της παρέλασης.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι είναι αντίθετος με τους προπηλακισμούς, σημείωσε όμως ότι ειδικά στην ομογένεια στην Αυστραλία το κλίμα είναι τεταμένο γιατί οι ομογενείς έχουν δώσει επί δεκαετίες μάχες για το σκοπιανό.
Εξέφρασε δε την ελπίδα αύριο να μη δούμε μαζικές αποδοκιμασίες.
Πάντως υπενθύμισε ότι το 2011 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πρωτοστατήσει στα επεισόδια που προκάλεσαν την ματαίωση της παρέλασης του 2011 στη Θεσσαλονίκη και την αποχώρηση του προέδρου Παπούλια. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ ένα από τα άτομα που είχαν συλληφθεί τότε για τα επεισόδια ήταν και ο Νίκος Καρανίκας, νυν σύμβουλος του πρωθυπουργού.

Δείτε βίντεο με τις αποδοκιμασίες κατά την ομιλία Βαρεμένου

Δείτε βίντεο με τις αποδοκιμασίες κατά τη διάρκεια της αποχώρησης Βαρεμένου

Share.

Comments are closed.