Καταδίκη του Παύλου Πολάκη για εξύβριση και δικαίωση μετά θάνατον για τον Βασίλη Μπεσκένη

0

Ένοχο για εξύβριση έκρινε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη στον οποίο επέβαλε και χρηματική αποζημίωση στην οικογένεια του αδικοχαμένου δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη.
Η υπόθεση αφορούσε τους ισχυρισμούς του Παύλου Πολάκη στη Βουλή ότι ο πρώην υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης είχε στείλει μέσω του διευθυντή του στο ΚΕΕΛΠΝΟ λίστα με 25 άτομα για να διοριστούν στο Κέντρο, μεταξύ των οποίων και ο δημοσιογράφος Βασίλης Μπεσκένης.

Όπως αποδείχθηκε όμως, ο Βασίλης Μπεσκένης δεν είχε καμία απολύτως σχέση με το ΚΕΕΛΠΝΟ... Η απόφαση, που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα dikaiologitika.gr, αποκαλύπτει ότι το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με την απόφαση – κόλαφο (272/2019) για τον Παύλο Πολάκη, δέχτηκε τα επιχειρήματα του Βασίλη Μπεσκένη, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για «ψευδείς ισχυρισμούς» του υπουργού που είχαν σκοπό «να προσβάλουν και προσέβαλαν την τιμή και την υπόληψή του».
Στην απόφαση ακόμα σημειώνεται ότι ο Παύλος Πολάκης, κάνοντας τους ψευδείς αυτούς ισχυρισμούς, «δεν είχε ιδιαίτερη αποδεικτική θεμελίωση», ενώ δεν έμεινε μόνο στα όσα είπε στο Κοινοβούλιο, αλλά προχώρησε και σε δημόσιες αναρτήσεις στο Facebook.
Ενδιαφέρον όμως έχει και το σημείο του σκεπτικού της απόφασης που εξηγεί ότι ο Π. Πολάκης δεν προσπάθησε καν να βρει αποδεικτικά στοιχεία πριν αποφασίσει να εξυβρίσει τον Βασίλη Μπεσκένη καθώς αποδείχθηκε ότι η σχετική έρευνα έγινε μετά τις δηλώσεις του και όχι από τον ίδιο αλλά από την εισαγγελία διαφθοράς.

Γ. Μαυρωτάς: Ευτυχώς υπάρχουν δικαστές στην Αθήνα
«Οι πολιτικοί και ειδικά ο λαλίστατος κ. Πολάκης πρέπει να καταλάβουν ότι δεν έχουν το ακαταλόγιστο να εκτοξεύουν ανυπόστατες κατηγορίες δεξιά και αριστερά. Ευτυχώς υπάρχουν δικαστές στην Αθήνα» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς, σχολιάζοντας την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, το οποίο έκρινε ένοχο τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη για εξύβριση του Βασίλη Μπεσκένη.

Share.

Comments are closed.