Κώστας Κοτζαμπασάκης: Ο Γιάννης Σγουρός έχει αποδείξει ότι μπορεί να συσπειρώσει και όχι να διχάσει τους κατοίκους της Αττικής

0

Ο Πρόεδρος των εργαζομένων κεντρικής υπηρεσίας Υπουργείου Παιδείας Κώστα Κοτζαμπασάκη μιλά για την υποψηφιότητά του
Με συνέντευξη που παραχώρησε ο Προέδρος των εργαζομένων στην  κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας Κώστας Κοτζαμπασάκης αναφέρεται στην υποψηφιότητά του ως περιφερειακού συμβούλου στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών, με τον συνδυασμό «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής» του Γιάννη Σγουρού, αλλά και στον εαυτό του, τις φιλοδοξίες του και το συνδυασμό τους.

Αναλυτικά η συνέντευξη που έδωσε ο κ. Κοτζαμπασάκης στην ιστοσελίδα notosnet.gr

Κύριε Κοτζαμπασάκη, είστε υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών, με τον συνδυασμό «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής» του Γιάννη Σγουρού. Μιλήστε μας για σας…
Με την πενταμελή οικογένειά μου ζω, δραστηριοποιούμαι και εργάζομαι στην Αθήνα από το 1977. Το αντικείμενό μου είναι η δημόσια διοίκηση. Έχω υπηρετήσει και συνεχίζω να υπηρετώ από διάφορες θέσεις –και θέσεις ευθύνης- τον δημόσιο τομέα για πάνω από τριάντα χρόνια.

Γιατί θέτετε υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Αττικής;
Ως πολίτης και ως κρατικός λειτουργός έχω παρακολουθήσει την ενηλικίωση της μεταπολιτευτικής Αθήνας και έχω βιώσει την παθολογία της, αλλά και τις τεράστιες δυνατότητές της. Η εικόνα της Αθήνας -και γενικότερα του λεκανοπεδίου της Αττικής- δεν είναι αυτή που της αξίζει. Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης έχουν εγκαταλειφθεί ακόμη και διαχρονικά δοκιμασμένες υπηρεσίες προς την πόλη: συντήρηση δρόμων και δημοσίων κτηρίων, στοιχειώδης καθαριότητα, ευπρεπισμός και αισθητική αναβάθμιση του αστικού ιστού, εύκολη και άμεση πρόσβαση στις υπηρεσίες, περιορισμός της γραφειοκρατίας. Πιστεύω ακράδαντα ότι η καλή λειτουργία των αυτοδιοικητικών δομών, στενότερων και ευρύτερων, δεν εξαρτάται τόσο από την αφθονία υλικών πόρων, όσο κυρίως από την αποτελεσματική οργάνωση και διαχείριση των υπαρχόντων. Αλλά για να γίνει αυτό, προϋποτίθεται ισχυρή πολιτική βούληση και όραμα. Χρειάζονται άνθρωποι που κομίζοντας εξειδικευμένη εμπειρία έχουν όρεξη για δουλειά, διαθέτουν κοινωνική συνείδηση και συντονίζονται από αυτοδιοικητικούς άρχοντες που επιχειρούν τομές, χωρίς να λογοδοτούν κομματικά σε κανέναν και χωρίς να νοιάζονται για κανένα πολιτικό κόστος.

Τι φιλοδοξείτε, λοιπόν, να προσφέρετε στην Αττική, εφόσον εκλεγείτε;
Η συμμετοχή και η προσφορά στα κοινά δεν είναι -δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι- ατομική υπόθεση. Ατομικό είναι όμως το αίσθημα ευθύνης που φέρεις για τη θέση που σου έχουν εμπιστευθεί. Ευσυνείδητοι εκπρόσωποι του «δήμου» συνεργαζόμενοι με ευσυνείδητους αιρετούς άρχοντες είναι ο ιδανικός -και εφικτός-συνδυασμός για απόδοση έργου με συνέπεια και αποτελεσματικότητα. Σε ό ,τι με αφορά, αυτό που μπορώ να προσφέρω είναι το ειλικρινές μου ενδιαφέρον για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πρωτεύουσα και την ευρύτερη περιφέρεια, προσδοκία που νομίζω ότι είμαι σε θέση να υπηρετήσω με βοηθό την μεγάλη διοικητική εμπειρία μου σε θέματα οργάνωσης και διαχείρισης δημοσίων έργων και αγαθών.

Και γιατί μέσα από τον συγκεκριμένο συνδυασμό;
Όπως προείπα, το άλφα και το ωμέγα για αποτελεσματικότητα είναι η πολιτική αυτοδιάθεση. Ο Γιάννης Σγουρός έχει αποδείξει εμπράκτως στο παρελθόν ότι διαθέτει τα εχέγγυα και το ηθικό κύρος, ώστε να συσπειρώσει και όχι να διχάσει τους κατοίκους της Αττικής. Ο συνδυασμός «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής» του Γιάννη Σγουρού έχει συντεθεί από μία πλουραλιστική, υπερκομματική ομάδα εξειδικευμένων συνεργατών, με κοινό τους τόπο την τεχνογνωσία και τον ζήλο να προσφέρουν στον νομό Αττικής ο καθένας «εφ΄ω ετάχθη». Η εστίαση στο έργο δεν αποτελεί υπόσχεση, αλλά αξίωμα του συνδυασμού μας.

Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι καλή επιτυχία.
Εγώ σας ευχαριστώ για το βήμα που μου προσφέρατε, ώστε να κοινοποιήσω τις θέσεις μας.

Share.

Comments are closed.