Tagesspiegel: Η Μέρκελ έρχεται στην  Αθήνα για αν συζητήσει με τους αρχηγούς το ονοματολογικό της πΓΔΜ

0

Στα προβλήματα της επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου Μέρκελ στην Αθήνα αναφέρεται η εφημερίδα Tagesspiegel του Βερολίνου.
Σε άρθρο της με τίτλο «Η δύσκολη αποστολή της Μέρκελ», η γερμανική εφημερίδα παρατηρεί: «Παρόλο που το Βερολίνο δεν το επιβεβαίωσε επίσημα, τα ελληνικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η αλλαγή ονόματος θα είναι μέρος των συνομιλιών τους με Έλληνες πολιτικούς. Ωστόσο, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση χαιρετίζει έντονα τη συμφωνία για την επίλυση της διαφωνίας ονόματος και ελπίζει ότι αυτή η δεκαετής διένεξη θα μπορέσει επιτέλους να επιλυθεί
«Από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση», αναφέρει ο αρθρογράφος, «ελπίζει ότι η επίσκεψη Μέρκελ, καθώς και η συναίνεση της Γερμανίας στη συμφωνία, θα φέρει τη Νέα Δημοκρατία σε δύσκολη θέση. Ας μην ξεχνάμε ότι Νέα Δημοκρατία και τα αδελφά συντηρητικά κόμματα Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές στη Γερμανία είναι μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.».
Σε άλλο σημείο αναφέρει το άρθρο: «Στο μεταξύ τόσο η αξιωματική αντιπολίτευση της Νέα Δημοκρατίας όσο και το Κίνημα Αλλαγής απορρίπτουν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Την ίδια ώρα οι συγκυβερνώντες Ανεξάρτητοι Έλληνες απειλούν με αποχώρηση σε περίπτωση που η βουλή επικυρώσει τη Συμφωνία. Οι ΑΝΕΛ ξεκαθαρίζουν ωστόσο ότι δεν θα ψηφίσουν υπέρ μιας πρότασης μορφής, την οποία το πιθανότερο είναι να καταθέσει η Νέα Δημοκρατία».

  • Διαβάστε το πλήρες άρθρο του δημοσιογράφου Sarantis Michalopoulos της γερμανικής εφημερίδαTagespiegel σε άρθρο με τίτλο «Kanzlerin in Griechenland: Merkels schwierige Mission» στα γερμανικά, πατώντας ΕΔΩ
Share.

Comments are closed.