Avangard: Ο νέος ρωσικός υπερηχητικός πύραυλος

0

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν παρακολούθησε την επιτυχή δοκιμή νέου ρωσικού υπερηχητικού πυραυλικού συστήματος με την ονομασία Avangard, ικανού να οπλιστεί με πυρηνικές ή συμβατικές κεφαλές, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA, το οποίο επικαλείται  ανακοίνωση του Κρεμλίνου. Ο Ρώσος πρόεδρος παρακολούθησε από κτίριο του υπουργείου Άμυνας τη δοκιμή που πραγματοποιήθηκε στη ρωσική άπω ανατολή.
Ο Ρώσος πρόεδρος είχε ανακοινώσει τον Μάρτιο ότι η Μόσχα αναπτύσσει σειρά νέων οπλικών συστημάτων, ανάμεσά τους και το Avangard. Είχε δώσει μάλιστα τότε, μία από τις πλέον πολεμοχαρείς ομιλίες του, τονίζοντας ότι τα συγκεκριμένα οπλικά συστήματα θα μπορούν να πλήξουν οποιοδήποτε σημείο στον κόσμο και να διαφύγουν τις αμερικανικής πυραυλικής ασπίδας.
«Η δοκιμή αυτή, που μόλις ολοκληρώθηκε, τελείωσε με απόλυτη επιτυχία», δήλωσε κατά τη διάρκεια κυβερνητικής συνεδρίασης ο Πούτιν. Και πρόσθεσε: «Από το επόμενο έτος οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας θα έχουν το νέο διηπειρωτικό στρατηγικό σύστημα Avangard. Είναι μία μεγάλη στιγμή για την ιστορία των ενόπλων δυνάμεων και για την ζωή της χώρας. Η Ρωσία απέκτησε έναν νέο τύπο στρατηγικού όπλου».

Δείτε βίντεο το RT από τη δοκιμή του Avangard

Share.

Comments are closed.