Αιματηρή επίθεση στο Στρασβούργο: 3 νεκροί, 12 τραυματίες, άφαντος ο δράστης

0

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 12 ακόμα τραυματίστηκαν κατά την επίθεση ενόπλου κοντά στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου. Έξι από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του 29χρονου υπόπτου για την ένοπλη επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά της γαλλικής πόλης.
Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Κριστόφ Καστανέρ ανακοίνωσε ότι αυξάνεται το επίπεδο συναγερμού στη χώρα, ενισχύονται οι έλεγχοι στα σύνορα και τα αντιτρομοκρατικά μέτρα.
Ο δράστης της επίθεσης δεν έχει συλληφθεί και αναζητείται ακόμα από τις αστυνομικές Αρχές. Πριν διαφύγει, τραυματίστηκε από τις σφαίρες των ανδρών μιας στρατιωτικής περιπόλου που είχε αναπτυχθεί στο Στρασβούργο και ήταν επιφορτισμένη με τη φρούρηση της χριστουγεννιάτικης αγοράς.
Η επίθεση χαρακτηρίστηκε ως τρομοκρατική τόσο από την αστυνομία, όσο και από τη νομαρχία.
Ο δράστης πυροβόλησε εναντίον ατόμων, ένα εκ των οποίων επιβεβαιώθηκε ότι είναι τουρίστας. Ο άτυχος δέχθηκε σφαίρα στο στομάχι και μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο. Ανάμεσα στους τραυματίες συγκαταλέγεται και ένας αστυνομικός της ομάδας Sentinel.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας εκτυλίχθηκε ένα θρίλερ, καθώς οι πληροφορίες σχετικά με την εξέλιξη της επιχείρησης εντοπισμού του 29χρονου ήταν συγκεχυμένες.

29 ετών ο δράστης με ποινικό μητρώο
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης, που χαρακτηρίζεται «τρομοκράτης», ήταν γνωστός στις γαλλικές αρχές και βρισκόταν υπό παρακολούθηση. Χθες το πρωί εντοπίστηκε το κρησφύγετό του με εκρηκτικές ύλες και πυρομαχικά. Έγιναν προσπάθειες γιο τον εντοπισμό και τη σύλληψή του μέχρι το βράδυ που εμφανίσθηκε στο κέντρο του Στρασβούργου με ό,τι πυρομαχικά είχε και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως.
Ο φερόμενος δράστης ήταν γνωστός στις αρχές για εγκληματικές δραστηριότητες. Συγκεκριμένα, συγκαταλεγόταν στις λίστες παρακολούθησης, τις λεγόμενες Fiche S, των υπηρεσιών πληροφοριών, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. Οι λίστες αυτές περιλαμβάνουν ανθρώπους που παρακολουθούνται για λόγους θρησκευτικής ριζοσπαστικοποίησης ή για διασυνδέσεις με ισλαμιστές

Share.

Comments are closed.