Έκτακτη συνεδρίαση συγκαλεί ο Μακρόν μετά τις σκηνές χάους στο Παρίσι  – Στην Αψίδα του Θριάμβου ο Μακρόν

0

Μετά το ξέσπασμα βίας στο Παρίσι, κατά το οποίο τραυματίστηκαν 133 άτομα και συνελήφθησαν 378, ο Γάλλος πρόεδρος συγκαλεί κυβερνητική σύσκεψη για την αντιμετώπιση των «κίτρινων γιλέκων».
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, διεμήνυσε χθες, πως δεν θα δεχθεί ποτέ τη βία και τους βανδαλισμούς και συγκαλεί σήμερα έκτακτη συνεδρίαση στο προεδρικό μέγαρο. Στη συνεδρίαση, θα συμμετέχουν ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ, ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ και άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες.
«Πάντα θα δέχομαι διαμαρτυρίες, πάντα θα ακούω την αντιπολίτευση, αλλά ποτέ δεν θα δεχτώ τη βία. Καμιά αιτία δεν δικαιολογεί την επίθεση εναντίον των δυνάμεων της τάξης, το πλιάτσικο στα καταστήματα, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια να τυλίγονται στις φλόγες, περαστικοί και δημοσιογράφοι να απειλούνται, η Αψίδα του Θριάμβου να βεβηλώνεται», τόνισε ο Μακρόν από το Μπουένος Άιρες, μετά τη Συνόδου των G20.
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, όπως γράψαμε σε προηγούμενο άρθρο μας, αυτοκίνητα, καταστήματα και εστιατόρια υπέστησαν καταστροφές, λεηλατήθηκαν, πυρπολήθηκαν από τη συνοικία Οπερά ως τη λεωφόρο Φος.
Ο Μακρόν υποσχέθηκε ότι θα ταυτοποιηθούν και θα λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για τα επεισόδια, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Καστανέρ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στην Αψίδα του Θριάμβου ο Μακρόν μετά την έκρηξη βίας στο Παρίσι
Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν αμέσως μόλις έφθασε από την Αργεντινή στο Παρίσι, επισκέφθηκε την Αψίδα του Θριάμβου για να επιθεωρήσει από κοντά τις καταστροφές που σημειώθηκαν κατά τα χθεσινά εκτεταμένα επεισόδια στην πρωτεύουσα της Γαλλίας.

Οι εικόνες που μετέδωσε η τηλεόραση, δείχνουν ότι το μνημείο έχει καλυφθεί από αντικαπιταλιστικά συνθήματα ενώ ένα άλλο σύμβολο της γαλλικής δημοκρατίας, το άγαλμα της Μαριάν έχει υποστεί φθορές.

Δείτε βίντεο με τον Εμανουέλ Μακρόν και ο Κριστόφ Καστανέρ φτάνουν στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη, κάτω από την Αψίδα του Θριάμβου

Δείτε βίντεο με τον όπου ο Εμανουέλ Μακρόν μετά την Αψίδα του Θριάμβου πηγαίνει στη λεωφόρο Kléber

 

Share.

Comments are closed.