Κατερίνα Ακριβοπούλου: Ζητώ συγγνώμη από τους Μητροπολίτες Μεσσηνίας & Πειραιώς, είχα στο μυαλό μου τον Αμβρόσιο

0

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Κατερίνα Ακριβοπούλου, ζήτησε «συγγνώμη» από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο και από τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, τους οποίους είχε χαρακτηρίσει «χρυσαυγίτες» και «ακροδεξιούς» στη χτεσινή εκπομπή «Δεύτερη Ματιά».
Υπενθυμίζεται ότι οι δύο Μητροπολίτες είχαν προειδοποιήσει με μηνύσεις για τους επίμαχους χαρακτηρισμούς, σε ανακοινώσεις που εξέδωσαν.
Η κ. Ακριβοπούλου διευκρίνισε πως οι δύο Μητροπολίτες έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται καθώς, όπως δήλωσε η δημοσιογράφος, «είναι από τους ελάχιστους που έχουν πάρει ανοιχτά θέση εναντίον της Χρυσής Αυγής». Αντίθετα, η ίδια άφησε αιχμές κατά του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιου, λέγοντας ότι ήταν «ταγματάρχης της χωροφυλακής επί Χούντας».
«Θέλω να ζητήσω δημόσια συγγνώμη από τους μητροπολίτες Μεσσηνίας Χρυσόστομο και Πειραιώς Σεραφείμ γιατί χτες όχι μόνο τους αδίκησα, αλλά τους κατηγόρησα αδίκως ότι ταυτίζονται με τον “χρυσαυγιτισμό”, ενώ συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Έχουν δίκιο που διαμαρτύρονται», δήλωσε η Κατερίνα Ακριβοπούλου στην σημερινή εκπομπή «Δεύτερη Ματιά».
Αφού αναφέρθηκε στις ανακοινώσεις των δύο Μητροπολιτών, η δημοσιογράφος διευκρίνισε ότι «ζητώ δημόσια συγγνώμη και όχι επειδή έχουν βγάλει οι ίδιοι ανακοινώσεις».
«Ήταν ένα λάθος που το συνειδητοποίησα και εγώ μετά το τέλος της εκπομπής. Διότι αλλιώς τους είχα στο μυαλό μου, ακριβώς για να επισημάνω ότι είναι από τους ελάχιστους μητροπολίτες που έχουν πάρει ανοιχτά θέση εναντίον της Χρυσής Αυγής και έχουν δεχθεί επιθέσεις από άλλους μητροπολίτες», τόνισε η κ. Ακριβοπούλου.
Συμπλήρωσε δε ότι «τον Αμβρόσιο Αιγιαλείας και Καλαβρύτων είχα στο μυαλό μου, ο οποίος υπήρξε ταγματάρχης της χωροφυλακής επί Χούντας».
Καταλήγοντας, η δημοσιογράφος απέδωσε το λάθος στη δύσκολη χτεσινή μέρα, καθώς όπως είπε ήταν «με πυρετό». «Νομίζω και ελπίζω τα πράγματα να έχουν διευκρινιστεί πλήρως διότι είναι πολύ άσχημο να κατηγορείς αδίκως ανθρώπους και κυρίως για θέματα που έχουν ακριβώς την αντίθετη θέση», ανέφερε η κ. Ακριβοπούλου.

Share.

Comments are closed.