Bloomberg: Η JPMorgan διώχνει από το Λονδίνο 283 δισεκατομμύρια δολάρια και τα στέλνει στη Φραγκφούρτη

0

Goldman Sachs, JP Morgan, Morgan Stanley και Citigroup έχουν ήδη παρουσιάσει τα σχέδιά τους για τη μεταφορά κεφαλαίων πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ. Σε χρηματοπιστωτικό κέντρο της Ευρώπης μετατρέπεται η Φρανκφούρτη.
Συνολικά κεφάλαια, ύψους 250 δισ. ευρώ, αναμένεται να «μετακομίσουν» από το Λονδίνο στη Φρανκφούρτη τους επόμενους μήνες, με τις χρηματοπιστωτικές εταιρείες να λαμβάνουν έκτακτα μέτρα εν όψει της οριστικής εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε.
Οι κινήσεις των συγκεκριμένων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων εντάσσονται στο πλαίσιο προστασίας των δραστηριοτήτων τους, εν όψει του Brexit και του κινδύνου «άτακτης» εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε.
Η JP Morgan, χαρακτηριστικά, εκτιμάται ότι θα μεταφέρει περίπου 100 δισ. ευρώ, ενώ η Goldman Sachs 60 δισ. ευρώ, η Citi 50 δισ. ευρώ και Morgan Stanley 40 δισ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το προηγούμενο έτος, η συνολική παρουσία των συγκεκριμένων τραπεζών στη Φρανκφούρτη άγγιζε μετά βίας τα 28 δισεκατομμύρια ευρώ.
Μάλιστα, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, εκτός των παραπάνω, και άλλες εταιρείες του χρηματοπιστωτικού κλάδου καταστρώνουν αντίστοιχα σχέδια, επιθυμώντας να αποφύγουν τυχόν περιορισμούς μετά την ολοκλήρωση του Brexit και να διασφαλίσουν την πρόσβαση στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά.

  • Διαβάστε ο πλήρες άρθρο τoυ δημοσιογράφου Steven Arons του διεθνούς οικονομικού πρακτορείου Bloomberg με τίτλο «JPMorgan Leads $283 Billion Brexit Shift to Frankfurt», στα αγγλικά, πατώντας ΕΔΩ
Share.

Comments are closed.