Αεροσκάφος με 189 επιβαίνοντες συνετρίβη στη θάλασσα, ανοιχτά της Ινδονησίας

0

Επιβατικό Boeing 737 MAX 8 της ιδιωτικής εταιρείας Lion Air, που εκτελούσε πτήση από την πρωτεύουσα της χώρας Τζακάρτα προς την Πανγκάλ Πινάν, στο νησί Μπανγκά, συνετρίβη στ’ ανοιxτά της Ιάβας.
Στο αεροσκάφος επέβαιναν 189 άτομα, εκ των οποίων 179 ενήλικοι επιβάτες, ένα παιδί, δύο βρέφη, καθώς και δύο πιλότοι και πέντε μέλη του πληρώματος.
Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από πλοία που μετέβησαν άμεσα στην περιοχή και εντόπισαν τα συντρίμμια.
Η επαφή με το αεροσκάφος χάθηκε 13 λεπτά μετά την απογείωσή του και ενώ ο πιλότος είχε ζητήσει «να επιστρέψει» στο αεροδρόμιο πριν «χαθεί από τα ραντάρ».
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας Lion, το Boeing είχε περάσει από όλους τους τεχνικούς ελέγχους και είχε κριθεί ότι ήταν σε καλή κατάσταση από τεχνική άποψη και μπορούσε να εκτελεί δρομολόγια κανονικά, ενώ είχε χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο από τον συγκεκριμένο αερομεταφορέα από τον Αύγουστο.
Ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης του αεροπλάνου ήταν εξαιρετικά έμπειροι: αθροιστικά, είχαν 11.000 ώρες πτήσης, προστίθεται στην ανακοίνωση.
Η συγκεκριμένη πτήση (Τζακάρτα – Πανγκάλ Πινάν) έχει διάρκεια 1 ώρα και 10 λεπτά.
Πρόκειται για το χειρότερο αεροπορικό δυστύχημα στην ιστορία της Ινδονησίας καθώς 162 ήταν οι νεκροί μετά τη συντριβή αεροσκάφους της AirAsia που εκτελούσε πτήση από τη Σουραμπάγια στη Σιγκαπούρη τον Δεκέμβριο του 2014.

Δείτε βίντεο με τα συντρίμμια του αεροσκάφους

Share.

Comments are closed.