Ρolitico: Η ΕΕ ερευνά για κακοδιαχείριση κονδυλίων για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα

0

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) ερευνά πιθανή κακοδιαχείριση κονδυλίων της ΕΕ για τη σίτιση των προσφύγων στην Ελλάδα, δήλωσε ο εκπρόσωπός της.
Το δημοσίευμα toy του αμερικάνικου περιοδικού Politico υποστηρίζει πως η ΜΚΟ «Solidarity Now» υπέβαλε αναφορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ζητώντας να διερευνηθεί η πιθανή κακοδιαχείριση των χρημάτων που προορίζονται να βοηθήσουν τους πρόσφυγες στην Ελλάδα. Η οργάνωση επισήμανε τις κακές συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες και το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει λάβει σημαντικούς πόρους από τις Βρυξέλλες για τη βελτίωση του συστήματος παροχής ασύλου.
Όπως γράφει τo Politico, «επιχειρηματίες προσκείμενοι στον ακροδεξιό υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο (businesspeople close to far-right Defense Minister Panos Kammenos), έλαβαν μέρος της κοινοτικής επιδότησης, μέσω συμβάσεων για θέματα όπως η τροφοδοσία και οι υδραυλικές εγκαταστάσεις».
Στη δήλωσή του, ο εκπρόσωπος της OLAF δεν θέλησε να δώσει λεπτομέρειες για την έρευνα ή αν σχετίζεται με το δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου», σημειώνει η ιστοσελίδα Politico, κάνοντας αναφορά στη σύλληψη των τριών δημοσιογράφων της εφημερίδας έπειτα από τη μήνυση του Πάνου Καμμένου.
«Η έρευνα για τις φερόμενες παρατυπίες που αφορά την παροχή τροφίμων για πρόσφυγες στην Ελλάδα, με χρηματοδότηση από την ΕΕ, ξεκίνησε έπειτα από πληροφορίες που δόθηκαν από τη γενική διεύθυνση Μετανάστευσης και Εσωτερικών υποθέσεων της Κομισιόν, το 2017», ανέφερε ο εκπρόσωπος της OLAF.
«Καθώς η έρευνα συνεχίζεται, η OLAF δεν μπορεί να κάνει κανένα περαιτέρω σχόλιο σε αυτό το στάδιο. Το γεγονός ότι η OLAF εξετάζει το θέμα δεν σημαίνει ότι όποια πρόσωπα εμπλέκονται έχουν διαπράξει κάποια παρατυπία ή απάτη», σημείωσε ακόμη.

  • Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο τoy δημοσιογράφου Lili Bayer του αμερικάνικου πολιτικού περιοδικού Politicoμε τίτλο «EU watchdog probes possible misuse of refugee funds in Greece» στα αγγλικά, πατώντας ΕΔΩ
Share.

Comments are closed.