Μάτι: ΕΔΕ σε 10 πυροσβέστες για αναρτήσεις sto fecebook που αφορούν στον Π. Καμμένο

0

Οργή και ντροπή προκαλεί η είδηση για τα όσα συμβαίνουν στην Πυροσβεστική με αφορμή και το Μάτι. Λίγες ημέρες την αποκάλυψη ότι επιβλήθηκε πρόστιμο σε πυροσβέστη επειδή σχολίασε με συγκλονιστικό κείμενο στο facebook όσα έζησε την ημέρα της εθνικής τραγωδίας, τώρα έρχεται στο φως ένα ακόμη περιστατικό.
Συγκεκριμένα, πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ζητηθεί τουλάχιστον 10 Ένορκες Διοικητικές Εξετάσεις από το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Πυροσβεστικού Σώματος για τα σχόλια πυροσβεστών στο facebook.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι 10 για τους οποίους διενεργείται ΕΔΕ είναι άνθρωποι οι οποίοι έκαναν κριτική, ως πολίτες αυτού του κράτους, στον Υπουργό Άμυνας κ. Καμμένο που μετέβη στο Μάτι με θωρακισμένη Μερσεντές.
Δεν διατάχθηκαν οι ΕΔΕ γιατί αυτοί δεν ήταν σωστοί στη δουλειά τους ή γιατί δεν ενήργησαν σωστά ή γιατί δεν υπάκουσαν σε εντολές υπηρεσίας τους. Οι ΕΔΕ γίνονται, σύμφωνα με πληροφορίες μας, αποκλειστικά και μόνο διότι έκανα κριτική στον Υπουργό Άμυνας κ. Καμμένο.
Συγκεκριμένα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, λίγο μετά την τραγωδία στο Μάτι , ζήτησε από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος να ερευνήσει όσα έγραψαν Πυροσβέστες, καθώς είχαν γίνει αναφορές τόσο για σχόλια κατά του Υπουργού Άμυνας, όσο και κατά της κυβέρνηση και των χειρισμών που έγιναν στις καταστροφικές φωτιές στο Μάτι. Μετά από έλεγχο των καταγγελιών του Υπουργείου, το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος διέταξε ΕΔΕ για περίπου 10 πυροσβέστες και όσα δημόσια έγραψαν.
Συνδικαλιστές του Σώματος αποκαλύπτουν ότι πρώτη φορά γίνονται ΕΔΕ για αναρτήσεις πυροσβεστών οι οποίοι καταφέρθηκαν κατά της κυβέρνησης(!), ενώ σχολίασαν πως αντί το Αρχηγείο να προσπαθεί να επιλύσει τα χρόνια και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες, ασχολείται με σχόλια στα social media.
Ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση έχει προκαλέσει και η αποκάλυψη της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» όπου  επιβλήθηκε ποινή στον Πυροσβέστη που ανήρτησε στις 25 Ιουλίου ένα συγκινητικό μήνυμα για όσα βίωσε στο Μάτι, μαζί με μία φωτογραφία του δείχνοντας τον εμφανώς καταβεβλημένο και βουρκωμένο.
To αρχηγείο του πυροσβεστικού  σώματος  αναφέρει ότι η επιβολή χρηματικής ποινής δεν αφορά τη συγκεκριμένη ανάρτηση αλά τα σχόλια σε συνεντεύξεις  σε τοπικά μέσα και εφημερίδες
Η ανάρτηση αυτή είχε κάνει τότε το γύρω του Διαδικτύου, με χιλιάδες χρήστες να προσωποποιούν στο πρόσωπο του πυροσβέστη από το Κιλκίς την ηρωική αυτοθυσία χιλιάδων συναδέλφων του πυροσβεστών που συνέδραμαν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης, εκείνης της περιόδου. Το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Πυροσβεστικού Σώματος είχε αντίθετη άποψη κρίνοντας το πυροσβέστη Πειθαρχικά ελεγκτέο και επιβάλλοντας του κόψιμο το 1/11 του μισθού του, δηλαδή 100 ευρώ επειδή εξέφρασε τη θλίψη του δημόσια.

Η συγκινητική ανάρτηση του, η οποία του στέρησε 100 ευρώ ήταν η εξής:
«Μάτι Αττικής 23-25 Ιουλίου 2018. Αυτήν την ώρα είμαι στο υπηρεσιακό λεωφορείο και επιστρέφω στην οικογένεια και το σπίτι μου. Θα δω ξανά την κόρη και την γυναίκα μου. Θα τους αγκαλιάσω όπως ποτέ ξανά…  Θα κάνω ένα μπάνιο και θα προσποιηθώ πως επιστρέφω σιγά σιγά στην ρουτίνα μου…. Δεν είναι τίποτα ίδιο όμως… Δεν το εξηγείς ούτε με λόγια ούτε με φωτογραφίες… Άλλωστε πως να εξηγήσεις κάτι που, ούτε εσύ το έχεις χωνέψει??? Πόση λύπη κ τραγωδία να χωρέσει σε λίγα στρέμματα…? Πόσες ψυχούλες χαμένες …Άδικα και γρήγορα… Πόσες περιουσίες στάχτη… -Είστε όλοι καλά? ρωτούσα ανθρώπους που έβρισκα στο δρόμο να μαζεύουν ότι τους εχει απομείνει… -Πως να είμαστε καλά αγόρι μου? η πιο συνηθισμένη απάντηση… Πως να είναι οι άνθρωποι καλά ρε μαλακα, όταν έχασαν συγγενείς, φίλους, γείτονες, περιουσία κ ελπίδα??? -Τουλάχιστον είστε ζωντανοί…. προσπαθούσα να τους ηρεμήσω… Μάταια πολλές φορές… Δεν ξέρω πως να το περιγράψω όλο αυτό, δεν μπορώ να το περιγράψω και δεν ξέρω εάν χρειάζεται…
Να μην ξεχάσω…. Δεν γίνεται να μετρήσεις πόσοι άνθρωποι ήρθαν για βοήθεια. Πόσοι μας ρώτησαν αν θέλουμε νερό και φαγητό… Αν χρειαζόμαστε το οτιδήποτε… Και ακόμα πηγαίνουν. Και θα συνεχίσουν. Υπέροχοι, απλοί άνθρωποι, χωρίς όνομα, χωρίς αντάλλαγμα δίνουν ελπίδα και βοήθεια, απλόχερα. Μια ομορφιά μέσα στη φρίκη και την μαυρίλα… Σεβασμός κ συγκίνηση… Κανένας πυροσβέστης δεν θεωρεί τον εαυτό του ήρωα. Δεν θέλει να γίνει ήρωας… Θέλει να βοηθήσει, να σώσει, δηλαδή να κάνει την δουλειά του σωστά και με το παραπάνω, και να επιστρέψει σπίτι του… Κι αν είναι ήρωες οι πυροσβέστες, σουπερ-ήρωες είναι οι εθελοντές, οι πολίτες που έδωσαν το παρόν, τα σπίτια, τα ρούχα, τα χρήματα και τον χρόνο τους να βοηθήσουν…
 Οι γιατροί, οι νοσηλευτές, οι διασώστες, οι αστυνομικοί… Υπέροχοι κ υπεράνθρωποι συνεργάτες.. Την πρώτη μέρα, μετά το πρώτο σοκ κ την κούραση της διαδρομής, αφού ξεκινήσαμε να δουλεύουμε, κάθισα να βγάλω μερικές φωτογραφίες… Δεν άφηνα μέχρι τότε τον εαυτό μου να επηρεαστεί, ήθελα να κάνω την δουλειά μου με καθαρό μυαλό.. Ανοίγοντας την, η κάμερα ήταν γυρισμένη και με αντίκρισα… Όχι μόνο είχα επηρεαστεί, είχε αλλάξει το βλέμμα μου μια για πάντα… Καλό παράδεισο ψυχούλες μου… Μακάρι η απώλεια σας να διδάξει και να αποτρέψει μελλοντικές καταστροφές… Μακάρι
………..»

Πυροσβεστική: Διαψεύδει τη διενέργεια ΕΔΕ κατά πυροσβεστών για αναρτήσεις κατά Καμμένου
Η Πυροσβεστική με ανακοίνωσης που εξέδωσε διαψεύδει τη διενέργεια ΕΔΕΧαρακτηριστικά αναφέρει:
«Με αφορμή δημοσίευμα ιστοσελίδας που αναφέρεται σε διενέργεια Ένορκων Διοικητικών Εξετάσεων (Ε.Δ.Ε.) κατά πυροσβεστικών υπαλλήλων και συγκεκριμένα για αναφορές και σχόλια που έγιναν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης τόσο κατά του Υπουργού Εθνικής Άμυνας όσο και κατά κυβερνητικών στελεχών σε σχέση με τη διαχείριση της καταστροφικής πυρκαγιάς στο Μάτι Αττικής, γνωρίζεται ότι ουδεμία Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το θέμα αυτό διενεργείται».

Share.

Comments are closed.