Βασίλης Παληγιάννης*: Περισσότεροι από 14.000 αναπληρωτές θα χρειαστούν στα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία με το χτύπημα του πρώτου κουδουνιού

0

Με ανακοίνωσή του ο αιρετός του ΚΥΣΠΕ Βασίλης Παληγιάννης αναφέρει ότι θα χρειαστούν, με το χτύπημα του κουδουνιού, δηλαδή, 11 Σεπτεμβρίου, περισσότεροι από 14.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί για την πρωτοβάθμια. Ενδεικτικά να αναφέρουμε κάποιες χαρακτηριστικές περιοχές που θα απαιτηθούν πολλοί αναπληρωτές: Ηράκλειο 654, Δωδεκάνησα 547, Ανατολική Αττική 430, Αιτωλοακαρνανίας 296, Πειραιάς 288, τα Χανιά 265, Κέρκυρα 209.
Τώρα αν σε αυτά προστεθούν και τα κενά της Ειδικής Αγωγής τότε σε πιάνει ίλιγγος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αιρετού στο ΚΥΣΠΕ Β. Παληγιάννη
«Με βάση την καταγραφή των λειτουργικών κενών που έγινε από τους Περιφερειακούς Διευθυντές και τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, για την πραγματοποίηση των αποσπάσεων, προκύπτει πως τα κενά εκπαιδευτικών στην Π.Ε. για τη νέα σχολική χρονιά 2018-2019 ξεπερνούν τις  14.000.
Συγκεκριμένα 8.068 είναι οι ελλείψεις εκπαιδευτικών Γενικής Αγωγής και μάλιστα με βάση τα ‘κουτσουρεμένα’ κενά των Περιφερειακών Διευθυντών, σ’ αυτά πρέπει να προστεθούν 5.000 περίπου κενά στην Ειδική Αγωγή καθώς και τα κενά που θα προκύψουν μετά την έναρξη του σχολικού έτους (άδειες ανατροφής, αναρρωτικές, άνευ αποδοχών κ.τ.λ.).
Επομένως για τη λειτουργία των σχολείων Π.Ε. θα χρειαστούν με το χτύπημα του πρώτου κουδουνιού πάνω από 14.000 αναπληρωτές, η πρόσληψη των οποίων πρέπει να γίνει άμεσα και με βάση όλα τα πραγματικά κενά.
Θυμίζω πως το σχολικό έτος 2017-2018 είχαν προσληφθεί 16.118 εκπαιδευτικοί στην Π.Ε.
Στα ίδια περίπου επίπεδα θα κυμανθεί και φέτος ο αριθμός των αναπληρωτών.
Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας, σας παραθέτω πίνακα με τα κενά Γενικής Αγωγής, όπως αυτά καταγράφηκαν από τους Περιφερειακούς Διευθυντές.
Τα περισσότερα κενά εμφανίζονται στα παρακάτω ΠΥΣΠΕ: Ηράκλειο 654, Δωδεκάνησα 547, Ανατολική Αττική 430, Αιτωλοακαρνανίας 296, Πειραιά 288,  Χανιά 265, Κέρκυρα 209. Αν σ’ αυτά προστεθούν και τα κενά της Ειδικής Αγωγής σε πιάνει ίλιγγος.
Η ύπαρξη χιλιάδων οργανικών κενών όπως αυτά καταγράφηκαν στις μεταθέσεις και σε συνδυασμό με τα χιλιάδες λειτουργικά κενά, καθιστούν αναγκαία την άμεση έναρξη της διαδικασίας μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών στην εκπαίδευση.
Το αίτημα για μόνιμους διορισμούς δεν είναι απλά απαίτηση των καιρών, είναι υποχρέωση της πολιτείας για την επίτευξη υψηλότερης ποιότητας στην παρεχόμενη εκπαίδευση

*Ο Βασίλης Παληγιάννης είναι αιρετός στο ΚΥΣΠΕ με την παράταξη της ΔΑΚΕ

Share.

Comments are closed.