Τραμπ: Διπλασιάζω τους δασμούς για Τουρκία σε εισαγωγές αλουμίνιου και χάλυβα

0

Με νέο tweet ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, προκάλεσε συναγερμό στις αγορές επιτιθέμενος κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Αμερικάνος πρόεδρος με αυτό το tweet του σήμανε συναγερμό στις αγορές, γιατί επέβαλε φόρους στο χάλυβα και το αλουμίνιο που εισάγεται στις ΗΠΑ από Τουρκία.!
«Μόλις ενέκρινα τον διπλασιασμό των δασμών στην Τουρκία για τον Χάλυβα και το Αλουμίνιο, καθώς το νόμισμά τους, η τουρκική λίρα, υποχωρεί ενάντια στο δυνατό μας δολάριο! Πλέον, θα επιβάλλονται 20% δασμοί στο Αλουμίνιο και 50% στον Χάλυβα. Οι σχέσεις μας με την Τουρκία δεν είναι καλές αυτή τη στιγμή!», ανέφερε ο Τραμπ.

Το διάγγελμα Ερντογάν
Tα διεθνή πρακτορεία – με πρώτο το Bloomberg – κατέγραψαν λέξη προς λέξη τις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, οι οποίες παραπέμπουν σε διάγγελμα.

Δεν είναι τυχαίο ότι επέλεξε να μιλήσει ”στο πουθενά”, σε μία επαρχιακή πόλη 50,000 ψηφοφόρων, το Μπαϊμπούρτ.
Είναι η πόλη που έδωσε ποσοστό-ρεκόρ 82% (!) στον Ερντογάν στις εκλογές της 24ης Ιουνίου…

Βγάλτε από τα στρώματα τον χρυσό και τα δολάρια
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ερντογάν καλεί τους Τούρκους να σώσουν τη λίρα, ωστόσο οι φράσεις που χρησιμοποιεί αυτή την ώρα ο Τούρκος Πρόεδρος είναι κάτι περισσότερο από δραματικές: «Βγάλτε τις αποταμιεύσεις σας από τα στρώματα», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος και ζήτησε δύο ή τρεις φορές στην συνέχεια «να ανταλλάξετε τα δολάρια και τον χρυσό με τουρκικές λίρες».
Στην πραγματικότητα, από το πρωί συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο στα τραπεζικά καταστήματα της Κωνσταντινούπολης. To πρακτορείο Getty μεταδίδει σήμερα εικόνες με ουρές, ιδιαίτερα μπροστά στα ταμεία σε ανταλλακτήρια συναλλάγματος… 

Share.

Comments are closed.