Αντώνης Λιάρος: Πώς εμπιστεύεται ο Τσίπρας αυτή την ομάδα ανίκανων που έχει γύρω του;

0

Με μια  εκτενή ανάρτησή στο Facebook ο γνωστός δημοσιογράφος Αντώνης Λιάρος αναφέρεται στο ζήτημα των πολίτικων ευθυνών για την τραγωδία με την πυρκαγιά στο Μάτι. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι όλοι οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί «αναγκάστηκαν να καρατομήσουν στενούς συνεργάτες και φίλους τους επειδή ολιγώρησαν στην άσκηση των καθηκόντων τους ή επειδή χρεώθηκαν ευθύνες κατωτέρων τους». Όλοι εκτός από τον σημερινό πρωθυπουργό

Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση του Αντώνη Λιάρου
«Κάποτε, πριν μερικές δεκαετίες, πρωθυπουργοί σαν τον Κων. Καραμανλή, τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον Κων. Μητσοτάκη, τον Κώστα Σημίτη, ακόμα και τον Κώστα Καραμανλή, που έβλεπαν πέρα από τη μύτη των παπουτσιών τους, αναγκάστηκαν να καρατομήσουν στενούς συνεργάτες και φίλους τους επειδή ολιγώρησαν στην άσκηση των καθηκόντων τους ή επειδή χρεώθηκαν ευθύνες κατωτέρων τους. 
Όλοι οι ηγέτες που αντιμετώπισαν κρίσεις απο άθροισμα λαθών, προχώρησαν σε άμεσο καταλογισμό ευθυνών, αυτό που λέμε καρατομήσεις. Πολλές φορές και άδικες!
Το σκεπτικό της απόφασής τους ήταν ότι ο κυβερνήτης της χώρας δεν μπορεί να δίνει μήνυμα συγκάλυψης ευθυνών, άρα, ότι είναι δέσμιος κάποιων. Προσώπων ή καταστάσεων. Γιατί εκεί χάνεται το πλεονέκτημά του. 
Είναι θεμελιώδης κανόνας στην πολιτική διαχείρηση μιας κρίσης ή μιας τραγωδίας ο ηγέτης να παίρνει τολμηρές και ρηξικέλευθες αποφάσεις, για να υπερβεί το πρόβλημα και να δείξει ότι εξακολουθεί να έχει τις ικανότητες και το σθένος να οδηγήσει τη χώρα, στο ξεπέρασμα του προβλήματος, όσο κι αν φαντάζει αξεπέραστο.
Είναι ν απορεί κανείς, πώς ο Πρωθυπουργός αποδέχθηκε την εισήγηση των ανεγκέφαλων συμβούλων του και εμφανίσθηκε το βράδυ της Δευτέρας, αδαής και άβουλος, χωρίς ενημέρωση και χωρίς τις εκτελεστικές και συντονιστικές αρμοδιότητες που επιβάλει η θέση του. Διετύπωνε παιδαριώδεις ερωτήσεις για μια φωτιά που είχε σβήσει στη… θάλασσα, καίγοντας τουλάχιστον 88 ανθρώπους και καταστρέφοντας χιλιάδες περιουσίες, αποκρύπτοντας το μεγαλύτερο μέγεθος των απωλειών. 
Καλα, κανείς δεν σκέφτηκε ότι το ψέμα τους θα έχει κοντά ποδάρια και ότι σε λίγες ώρες θα αποκαλύπτονταν όλα;
Κανείς δε σκέφτηκε, ότι η συνέντευξη παρωδία θα το έκανε ακόμη χειρότερο; Αφού θα εμφάνιζε τον επικεφαλής υπουργό και την ηγεσία των δυο σωμάτων (που έχουν χρέος την προάσπιση της ζωής και της περιουσίας) να διαβεβαιώνουν ότι έγιναν όλα ΑΛΆΝΘΑΣΤΑ! Με 88 νεκρούς ;
Απορία: Πώς εμπιστεύεται ο ηγέτης μιας χώρας αυτή τη ομάδα ΑΝΊΚΑΝΩΝ που έχει γύρω του;
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το βατερλό ολοκληρώθηκε με την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Όπου με μισόλογα άφηνε υπαινιγμούς ότι όσα έλεγαν ο ίδιος και οι συνεργάτες του τις προηγούμενες μέρες, ίσως , λέμε ίσως, να περιείχαν και αστοχίες…Αλλά πού θα πάει… Νέοι είμαστε, αδιάφθοροι είμαστε, θα τα καταφέρουμε…
Αλήθεια, πριν από δύο χρόνια έγραφα, ότι δεν δικαιολογείται ο πρωθυπουργός να έχει αυταπάτες. Δεν μπορεί να μην καταλαβαίνει τη σωστή εισήγηση από την… ονείρωξη του κάθε ιδεοληπτικού συνεργάτη του. 
Τώρα, μετά από 3 γεμάτα χρόνια και πολλές δύσκολες στιγμές, αποδεικνύει ότι τα παθήματα δεν έγιναν μαθήματα.
Αφού αντιγράφει που αντιγράφει τον Ανδρέα, γιατί δεν τον αντιγράφει σωστά;
Δεν αντιλαμβάνεται, ότι οι μαθητευόμενοι μάγοι που έχει συγκεντρώσει γύρω του τον έχουν σφιχταγκαλιάσει και τον βουλιάζουν μαζί τους;
Και καλά αυτοί, τόσα καταλαβαίνουν , τόσα κάνουν και αυτοκαταστρέφονται. 
Οι νεκροί και οι συγγενείς τους τι του έφταιξαν

Share.

Comments are closed.