Θέμα ημερών είναι να εξασφαλίσει η κοινοπραξία Exxon Mobil – Qatar Petroleum και τις απαραίτητες άδειες ώστε να μπει στην τελική ευθεία για τις τουλάχιστον δύο γεωτρήσεις που θα πραγματοποιήσει το τελευταίο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με το philenews.com.
Στις 30 Ιουλίου αναμένεται να εξεταστεί και να εγκριθεί και η περιβαλλοντική άδεια στη βάση της μελέτης και της σχετικής αίτησης που υπέβαλε η κοινοπραξία. Η άδεια θα αφορά στη σειρά των δύο ή περισσότερων γεωτρήσεων που θα γίνουν στο ανατολικό μισό του τεμαχίου 10.
Δεδομένου ότι πλέον στο χρονοδιάγραμμα για την έναρξη της πρώτης γεώτρησης προβλέπεται η έναρξή της σε λιγότερο από τρεις μήνες, όλοι οι εμπλεκόμενοι με τις προετοιμασίες βρίσκονται στο στάδιο προετοιμασίας των απαραίτητων υποδομών, υλικών και προσωπικού.
Η Exxon Mobil κλείδωσε ήδη με όλα όσα απαιτούνται για την πραγματοποίηση των δύο –τουλάχιστον– κρίσιμων γεωτρήσεων στο τεμάχιο 10, με στόχο το γεωτρύπανο να πιάσει δουλειά περίπου στα μέσα Νοεμβρίου.
Παρακολουθεί διακριτικά η κυβέρνηση των ΗΠΑ
Η Κυβέρνηση των ΗΠΑ, σύμφωνα με το philenews.com, ενημερώνεται και παρακολουθεί διακριτικά τις εξελίξεις, με την παρουσία της να φαίνεται ότι θα γίνει πιο ορατή κατά την περίοδο των γεωτρήσεων, αφού έτσι κι αλλιώς αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη πετούν συχνά στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή από βάσεις σε Ιταλία και Ελλάδα, κυρίως λόγω Συρίας.

Share.

Comments are closed.