Στο κόκκινο το πολιτικό θερμόμετρο στα Σκόπια: Ο πρόεδρος Ιβανόφ λέει ψεύτη τον Ζάεφ και λέει ΟΧΙ στις Πρέσπες

0

Μετά τη μήνυση που κατέθεσε το VMRO σε Ζάεφ και Ντιμιτρόφ κατηγορώντας τους για εσχάτη προδοσία, ο πρόεδρος της χώρας Γκιόργκι Ιβανόφ, εξαπέλυσε ακόμα μια επίθεση στον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, με αφορμή τοποθέτηση του Ζόραν Ζάεφ κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στην ΕΡΤ την Πέμπτη το βράδυ
Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ είπε: «Σήμερα, λαμβάνουμε ως μήνυμα ακόμα και από τον πρόεδρο της χώρας, Γκιόργκι Ιβανόφ, ότι αν το δημοψήφισμα είναι επιτυχές, και αυτός θα υποστηρίξει τη συμφωνία με την Ελλάδα και όλα όσα ακολουθούν ως επόμενη φάση».
Αυτή η δήλωση εξόργισε τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ, ο οποίος με ανακοίνωση επιτίθεται με πολύ σκληρούς χαρακτηρισμούς στον Ζάεφ, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι δεν πρόκειται να υπογράψει, ούτε να υποστηρίξει τη συμφωνία με την Ελλάδα.

Η ανακοίνωση του Προέδρου της πΓΔΜ, Γκιόργκε Ιβάνοφ
«Ο Πρόεδρος της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», Γκιόργκε Ιβάνοφ, διαψεύδει με τον πιο έντονο τρόπο τα ψέματα που ειπώθηκαν από τον Πρωθυπουργό της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», κ. Ζόραν Ζάεφ, στην συνέντευξή του στην ελληνική τηλεόραση ΕΡΤ ότι ο Πρόεδρος Ιβάνοφ θα στηρίξει τη Συμφωνία με την Ελλάδα. Ο Πρωθυπουργός Ζάεφ, με τις μεταβαλλόμενες, αντιφατικές και συγκεχυμένες θέσεις του, συνεχίζει να λέει ψέματα και να χειραγωγεί, όχι μόνον τη «μακεδονική», αλλά και την ελληνική και τη διεθνή κοινή γνώμη. Δεν πρέπει να γίνεται κατάχρηση της ένταξης της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, προκειμένου να γίνει αποδεκτή μία επιζήμια Συμφωνία, με απρόβλεπτες συνέπειες για το «μακεδονικό» κράτος και τον «μακεδονικό» λαό. Ο Πρόεδρος της «Μακεδονίας» δεν αποδέχεται Συμφωνία που είναι εις βάρος της «μακεδονικής» εθνικής ταυτότητας και εις βάρος των συμφερόντων της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας». Η θέση του Προέδρου Ιβάνοφ είναι αμετάβλητη και δεν πρόκειται να αμφιταλαντευτεί υπό οποιεσδήποτε πιέσεις, εκβιασμούς και απειλές.»

Share.

Comments are closed.