Σοκ στην τουριστική αγορά: τίτλοι τέλους για τις Airtickets και Travelplanet24

0

Λουκέτο βάζει η  ελληνική εταιρεία Tripsta, το «Success Stories» της νέας επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, ιδιοκτήτρια των ηλεκτρονικών ταξιδιωτικών πρακτορείων Airtickets και Travelplanet24.
Στα δυο αυτά πρακτορεία υπάρχουν περίπου 300 εργαζόμενοι, 200 στα κεντρικά (και άκρως εντυπωσιακά) γραφεία στη καρδιά της Αθήνας και 100 στα γραφεία στο Βουκουρέστι.
Οι μεγάλες οικονομικές δυσκολίες όμως, από ό,τι φαίνεται, οδήγησαν σε αδιέξοδο τη γνωστή εταιρεία αεροπορικών εισιτηρίων η οποία μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, απέλυσε χθες όλους τους εργαζομένους της. Οι υποχρεώσεις της απέναντι σε αεροπορικές εταιρείες ανέρχονται σε 70 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που στην παρούσα φάση φαίνεται να είναι δύσκολα διαχειρίσιμο.
Με αυτό το δεδομένο η επιχείρηση αναγκάστηκε να προχωρήσει χθες το μεσημέρι στην αιφνιδιαστική καταβολή αποζημιώσεων στο σύνολο του προσωπικού της ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tripsta, Φίλιππος Μπρίκμαν, τους ενημέρωσε ότι η κίνηση αυτή είναι επιβεβλημένη αφού δεν μπορεί να εξασφαλίσει πρόσθετη πίστωση από τις συνεργαζόμενες εταιρείες.
Η Tripsta S.A. είναι μέσα στα πέντε μεγαλύτερα online ταξιδιωτικά πρακτορεία της Ευρώπης, και το μεγαλύτερο της Ν.Α. Ευρώπης, το οποίο καλύπτει πάνω από 50 αγορές σε όλο τον κόσμο με πάνω από 1 εκατ. επιβάτες να είναι πιστοί πελάτες. Μερικά ομολογουμένως εντυπωσιακά νούμερα είναι οι 40 χιλιάδες αναζητήσεις που γίνονται το λεπτό στη μηχανή αναζήτησης της Tripsta με τον μέσο όρο εισιτηρίων που εκδίδονται κάθε χρόνο να αγγίζουν τα 3 εκατ. για όλα τα ταξιδιωτικά μέσα.
Δυστυχώς το πρόβλημα αυτό καταδεικνύει, ότι στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ, που πανηγυρίζει για την έξοδο από τα μνημόνια και το τέλος της κρίσης, αυτό δεν αντισταθμίζεται στην αγορά και την επιχειρηματικότητα γενικότερα. Πρόκειται για μια εξαιρετικά κακή είδηση στο απόγειο της τουριστικής σεζόν η οποία απεικονίζει με χειρότερο τρόπο τα όσα συμβαίνουν σήμερα στο ελληνικό επιχειρείν.

Share.

Comments are closed.