Απομακρύνεται το ενδεχόμενο συμφωνίας τις επόμενες ημέρες

0

Η αισιοδοξία για ενδεχόμενη συμφωνία τις επόμενες ημέρες στο Σκοπιανό και τα σενάρια για τηλεφωνική επικοινωνία  Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ όπως φαίνεται απομακρύνεται.
Αυτό υποστηρίζει ανώτατος αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης ο οποίος σημειώνει πως η πλευρά της πΓΔΜ δεν είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στα όσα συζητήθηκαν μεταξύ των δύο υπουργών Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και Νικολά Ντιμιτρόφ τόσο στις συναντήσεις που είχαν στην Νέα Υόρκη όσο και σε αυτή των Βρυξελλών της προηγούμενης Δευτέρας.
Συγκεκριμένα ο κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε: «η πλευρά της ΠΓΔΜ από ό,τι φαίνεται δεν είναι ακόμη έτοιμη να ανταποκριθεί στα όσα συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες ανάμεσα στους δύο υπουργούς Εξωτερικών».
«Συνεπώς, όπως είπε, η πιθανότητα συμφωνίας εντός των επόμενων ημερών φαίνεται πως απομακρύνεται. Πιθανότατα να απομακρύνεται και η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο πρωθυπουργών», σημείωσε ο κυβερνητικός αξιωματούχος αναφερόμενος στην πορεία των διαπραγματεύσεων σχετικά με το ονοματολογικό της πΓΔΜ.
Βέβαια κανείς δεν μιλάει αυτή τη στιγμή για ακύρωση αλλά για προσωρινή χρονική απομάκρυνση γεγονός το οποίο δείχνει ότι θα υπάρξει συνέχεια στις συζητήσεις εφόσον η πλευρά των Σκοπίων ανταποκριθεί στα συμφωνηθέντα.
Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος επανέλαβε ότι δεν υπάρχει συμφωνία αυτή τη στιγμή για το Σκοπιανό, σημειώνοντας πως όταν θα υπάρξει «θα ενημερώσουμε τις πολιτικές δυνάμεις και τον ελληνικό λαό, για να ακολουθήσει μια ευρεία και διεξοδική συζήτηση».

Share.

Comments are closed.