Με αναφορές στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το σχόλιο της Μέρκελ για την Ιταλία

0

Τα αρχικά στάδια της συνεργασίας της με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα χρησιμοποίησε ως παράδειγμα στην πρώτη της αντίδραση η Άγκελα Μέρκελ για τις εξελίξεις στην Ιταλία.
Η Γερμανίδα καγκελάριος σημείωσε μεν ότι το Βερολίνο θα συνεργαστεί με όποια κυβέρνηση συνασπισμού προκύψει στην Ιταλία, επισημαίνοντας όμως πως όλες οι συζητήσεις για την οικονομική πολιτική θα πρέπει να γίνονται εντός των κανόνων που διέπουν την ευρωζώνη.
Σχολιάζοντας την κατάσταση στην Ιταλία, η Άγκελα Μέρκελ είπε: «Πρέπει να μιλάμε με κάθε κυβέρνηση αλλά έχουμε αρχές στην ευρωζώνη και φυσικά θα υπάρξουν δύσκολες ερωτήσεις».
Σύμφωνα με το Reuters, η Γερμανίδα Καγκελάριος απαντώντας σε ερώτηση για το αν ανησυχεί για την κατάσταση στην Ιταλία, υπογράμμισε: «Κοιτάξτε, όταν έγιναν εκλογές στην Ελλάδα και ο Αλέξης Τσίπρας έγινε πρωθυπουργός, υπήρχαν πολλά ερωτηματικά στο τραπέζι. Μιλήσαμε μεταξύ μας πολλά – πολλά βράδια, αλλά μαζί καταφέραμε κάτι. Αλλά πρέπει να κάνουμε αυτή τη δουλειά, από τη στιγμή που η Ιταλία είναι ένα σημαντικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Άγκελα Μέρκελ για τις εξελίξεις στην Ιταλία.

Share.

Comments are closed.